Arthur Braun, bpv Braun Partners: Pracovat v Česku je skvělé… až na ty vlaky

“Až díky pandemii jsem se ujistil, že naše vysoké výdaje na digitalizaci práce byly zcela správné,” uvedl mimo jiné v rozhovoru pro anketu N&N Magazínu Sedm mostů – Sieben Brücke Arthur Braun, Managing Partner v advokátní kanceláři bpv Braun Partners.

Arthur Braun Foto: bpv Braun Partners

Advokátní kancelář bpv Braun Partners je jednou z nejvýznamnějších mezinárodních advokátních kanceláří v České republice a na Slovensku. Byla založena v roce 2006 týmem zkušených advokátů, kteří spolu již řadu let předtím pracovali v renomované mezinárodní advokátní kanceláři Haarmann Hemmelrath. Tým bpv Braun Partners tvoří více než 35 odborníků z řad českých, slovenských a německých právníků a daňových poradců- Ke klíčovým službám patří poradenství ve všech oblastech práva obchodních společností, fúzí a akvizic, financování, práva nemovitostí, energetického práva, včetně obnovitelných energií, pracovního práva, řešení sporů a rozhodčích řízení a práva EU.

V jakém oboru pracujete a jak dlouho jste už v České republice?

Jsem advokát. Poprvé jsem se tu ocitl v roce 1988 na čtrnáctidenní stáži jako student na Univerzitě Karlově. Začal jsem se učit česky, mimo jiné kvůli lásce k české literatuře. Pak jsem se sem vrátil i díky revoluční euforii, koncertu Rolling Stones v roce 1990 a otevření hranic. V roce 1990 jsem dostal jako první západní student stipendium na studium na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Od roku 1994 působím v komerčních advokátních kancelářích v Praze (s menšími přestávkami v Mnichově), od roku 2006 v bpv Braun Partners jako Managing Partner komerční advokátní kanceláře s přibližně 70 zaměstnanci v Praze a Bratislavě.

Jaké jsou vaše nejbližší pracovní plány?

Kromě každodenní práce s klienty, která mě i nadále velmi baví, je to podpora další generace našich právníků.

Na co z toho, co se vám zde podařilo dosáhnout, jste nejvíce hrdý?

Že se mi daří vždy najít ty správné kolegy, a z neustálého zlepšování mojí práce i úrovně firmy.

Jak pandemie ovlivnila vaši práci, a jak jste se z ní poučil?

Především to bylo daleko více práce na home office. Velmi nepříjemné bylo uzavření hranic na 6 týdnů od března 2020, což mimo jiné ztížilo cestu z mého rodného Weidenu do Prahy. A až díky pandemii jsem se ujistil, že naše vysoké výdaje na digitalizaci práce byly zcela správné.

Co by se podle vás mělo změnit, aby se zlepšily podmínky pro vaši práci v České republice?

Podmínky jsou tu skutečně velmi dobré, ale lepší vlakové spojení by usnadnilo a zpříjemnilo cestování mezi Německem a Prahou. Rozdíl mezi 1,75 hodinou jízdy autem do mého rodného města a více než 4 hodinami vlakem je prostě příliš velký.

Jakou otázku byste si rád položil sám?

Jste Bavor, Němec, Čech nebo Evropan?

Zkusil byste své nejčastější klienty popsat několika slovy?

Zajímaví, s mezinárodním přesahem, často nároční. A doufám, že u nás vždy spokojení.

Další díly ankety


Sedm mostů ?? – ?? Sieben Brücken

Redakce N&N Magazine spustila rozsáhlý projekt Sedm mostů – Sieben Brücken. Představuje v něm formou ankety se sedmi otázkami významné německé společnosti a osobnosti zastoupené v České republice a české společnosti a osobnosti s aktivitami v Německu. Anketa má za cíl mimo jiné pomoci ve výměně zkušeností a orientaci těm, kdo se chystají působit na druhé straně hranice.

Projekt volně navazuje na knihu Zeď mezi námi z produkce N&N Magazine, která popisuje příběhy Čechů v Německu a Němců v Česku a je nominována na Frankfurtský knižní veletrh 2021.

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch