10 otázek pro MasterChefa Romana Stašu

Roman Staša je velký sympaťák a tak trochu překvapení letošní kuchařské soutěže MasterChef, kde ve velkém finále díky své odvaze riskovat zvítězil. Zjistili jsme, za co utrácí nejvíc peněz, do koho byl zamilovaný nebo jaká je jeho největší slabina.

Do koho jste byl tajně zamilovaný?

Do jedné herečky ze seriálu z hokejového prostředí. Když jsem ji poprvé uviděl, platonicky jsem se zamiloval (úsměv). 

Který člověk vás nejvíce ovlivnil?

Asi můj táta. Moc o něm nikde nemluvím, ale on mě naučil být čestným a spravedlivým člověkem, což jsou teď vlastnosti, kterých si na sobě hodně vážím. 

Ke které knížce se rád vracíte?

Je to určitě Alchymista a Malý princ. Alchymistu jsem četl jako úplně první knihu, které se dotýkala psychologie a filozofie. A Malého prince mi máma četla xkrát, když jsem byl dítě. 

Za co jste vydal moc peněz?

Určitě za cestovaní. Měl jsem to štěstí, že jsem se dostal k pořádaní různých firemních akcí a díky tomu jsem mohl procestovat velký kus světa. 

Sport je pro vás…

První, co mě napadne, je práce. V dobrém slova smyslu. Miluju svou práci osobního trenéra a doufám, že se k ní vrátím. Sport mi spoustu věcí dal, takže je to zároveň velká část mého života. 

Která píseň vás roztančí?

Zatanči od Jaromíra Nohavici. Tu miluju. Ale jinak jsem příznivec pomalé hudby. Například Xavier Rudd a jeho Spirit Bird je naprosto geniální píseň. 

Jaké umělecké dílo vás fascinuje?

Abych se přiznal, tak na umění moc nejsem. Fascinuje mě příroda, jak dokáže tvořit umělecká díla prostě jen tak. Miluju se na přírodu dívat a žasnu nad její krásou. Ale co mě naposledy fascinovalo, byla stavba Sagrada Familia v Barceloně. Je to tak nesmyslný, až je to krásný.

Koho obdivujete?

Obdivuju tolik lidí, že bych tady byl do rána. Obdivuju záchranáře, sportovce, umělce, prostě je toho celá řada. Ale ve svém okolí určitě svou rodinu. Mé rodiče, kteří mě dokázali vychovat a mou sestru, která má se mnou stále a stále trpělivost. Jsou to báječní lidé a zaslouží si můj velký obdiv. 

Vaše největší slabina?

Nerozhodnost. Každé ráno se budím s jiným rozhodnutím, a to mi někdy dělá nemalé problémy v životě. Ukotvil jsem se vlastně pořádně jen v osobním trénovaní a teď ve vaření a v soutěži MasterChef. Jinak je můj život jak na horské dráze, a proto obdivuji všechny lidi v mém okolí, že to se mnou dokáží vydržet. 

Pro příští dny (týdny) bych si přál…

Aby se už všechno vrátilo k normálu. Aby lidi mohli pracovat, abychom mohli žít zase jako předtím. A abychom se míň báli a víc věřili sami sobě. 

Foto: Jiří Štarha.

Další osobnosti, kterých jsme se zeptali na 10 otázek, najdete tady.

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Čas na Stubai

       ·   18.03.2024
Němci první, Češi třetí. To je statistika loňských návštěvníků Stubaiského ledovce. Necelých dvacet kilometrů od Innsbrucku se lyžuje až do května.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch

Boeckl und Kokoscha: Eine wahre Rivalität?

       ·   27.02.2024
Albertina Modern, die sich direkt gegenüber der ikonischen Wiener Jugendstil-U-Bahn-Station Karlsplatz von Otto Wagner und Joseph Maria Olbrich befindet, bringt aktuell in ihren Untergeschoss-Sälen die Schau „Herbert Boeckl – Oskar Kokoschka. Eine Rivalität.“ Darin präsentiert