5 tipů na nejautentičtější snídaně v Berlíně

Co udělá klasický Berlíňan v neděli? Správně, zajde na snídani. Ať už ráno v 6 hodin při cestě z baru, okolo 10 hodiny s rodinkou nebo po 11 hodině na klasický nedělní brunch s přáteli.

Bohatá snídaně s voňavou kávou, širokým výběrem pečiva či exotikou od Afriky přes Izrael až po Japonsko… na všechno existují odborníci na “ranní kousek”, jak by se dalo přeložit německé slůvko “Frühstück”. Mé doporučení? Zapomeňte na nudnou snídani v hotelech a vydejte se objevit místa, kde poznáte berlínský život určitě více intenzivně a autenticky.

1. A NEVER ENDING LOVE STORY

Malou kavárnu, kterou vede Giacomo a Ritchie si oblíbí každý, kdo klade důraz i na to, jak je jídlo naservírované.  Nebo také proto, že je zde vše tak růžové, jako byste se dívali skrz růžově červené brýle. Palačinky s Dulce de Leche a banány, s vanilkovým krémem a ovocem nebo klasicky s máslem a javorovým sirupem jsou neodolatelné.
Více najdete zde.

Foto: Facebook / A Never Ending Love Story

2. CAFE MUGRABI

Kdo miluje izraelské snídaně, je tady naprosto správně. Přiznejme si, co je lepšího na ranním Carmel Marketu v Tel Avivu než si dát na snídani voňavou a zdravou šakšuku. Ale i v berlínském Cafe Mugrabi je atmosféra uvolněná a příjemná, jídlo autentické a navýsost chutné. Kde jinde než v Kreuzbergu.
Více najdete zde.

Foto: Facebook / Cafe Mugrabi

3. HOUSE OF SMALL WONDER 

Že v Berlin-Mitte otevřela kavárna s brooklynskou atmosférou, japonskou snídaní a fusion japonskou obsluhou, je celkem raritou, to se až tak často nestává. Přísloví, že “ráno rozhoduje o úspěchu celého dne”, zde berou velmi vážně. Japonské curry, vegetariánskou udon polévku, zelené kafe, ale také omelety a croissanty, to vše můžete ochutnat v rámci „allday brunch“, takže snídat můžete opravdu kdykoliv.
Více najdete zde.

Foto: Facebook / House of Small Wonder 

4. KOOPS

Veganská strava již dávno ztratila nálepku “nemám co jíst, protože na nudle, saláty a sójové mléko už nemám chuť.” Berlín je mekkou kreativní a chutné veganské i vegetariánské kuchyně, snídaně nevyjímaje. K tomu patří i víkendový brunch v jinak veganské fine dining restauraci v Linienstrasse.
Více najdete zde.

Foto: Facebook / Kopps – Veganes Restaurant & Bar – Berlin/Mitte

5. GEH VEG

Ve veganské kavárně Geh Veg se výborně najíte i bez utrpení zvířat. Kuskus, domácí pomazánky, ovoce, koktejly, káva se třemi různými mléčnými nápoji, bagely, koláče, muffiny, saláty, wrapy a neodolatelná zmrzlina. Dobrou chuť!
Více najdete zde.

Foto: Facebook / geh Veg

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch