Avokádové restaurace Praha/Berlín

Platí jako superfood roku. Na instagramu s ním existuje téměř 7 miliónů fotek s hashtagem #Avocado. A tak není divu, že začínají vznikat restaurace, které jsou věnovány právě tomuto plodu — ať už ve sladké či slané variantě, v jídle i nápojích.

V těchto restauracích dostanete jako předkrm avokádo, jako hlavní avokádo a zákusek? No přece z avokáda! A co kafe?…

BERLÍN

The Avocado v Monbijoustrasse
Specialitou jsou zde například avokádové palačikny nebo „Caesar Avocado”, salát, kdy kuřecí kousky jsou nahrazené avokádem.

petit-bijou-avokadove-restaurace-berlin-2

petit-bijou-avokadove-restaurace-berlin

petit-bijou-avokadove-restaurace-berlin-3

https://petitbijou.de/

Avocado Club
Nově otevreny ve Friedrichshain. Vevnitř očekává hladovce industriální design a hodně zeleně. Urban-Jungle-Effect je vskutku povedený. Všechny chody jsou dobré, ale avocado-cheescake je hit. A na odvážlivce čeká Avocado-Kaffee z avokádového smoothie se dvojitým espresso shot.

avocado-club-interier

avocado-club-berlin.jpg-2

avocado-club-berlin

https://www.facebook.com/avocadoclubberlin/

PRAHA

Avocado gang v Karlíně
První avokádová restaurace v Praze otevřela před dvěma měsíci. Avocado gang je splněný sen plný barev, chutí, tvarů, bláznovství a bláznivosti. Společná práce skvělých lidí, dvanácti nadšenců.

avocado-gang-praha

avocado-gang-praha-2

avocado-gang-praha-4

avocado-gang-praha-3

www.avocadogang.cz

Text Danuše Siering

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch