Berlín Květen/Červen

Kalendář akcí v Berlíně na Květen a Červen.Kalendář akcí v Berlíně na Květen a Červen.

1. květen
Arena/Badeschiff
Na tuto zprávu mnozí už dlouho čekají — Badeschiff otevírá sezónu!!

[vi url=”https://vimeo.com/329373139″]

 

5. květen
Oberbaumbrücke — Open Air Gallery
Již 17. setkání na jednom z nejkrásnějších mostů v Berlíně nabídne svým četným fanouškům všestranný pohled na umění včetně 120 m dlouhého plátna, které se položí na zem a všichni jej můžou pomalovat.

6.—8. květen
re:publica19
Hlavní evropské setkání digital society. Na 7 000 účastníků čeká 800 řečníků. Motto: «too long; didn’t read»

12. květen—10. červenec
Gaia Reborn: A Future Utopia
50 umělců — sociálních vizionářů — chce upozornit na ekosystém a ohrožené druhy květin a zvířat. Všechna umělecká díla byla vytvořena speciálně pro tuto výstavu v Urban Nation Produktionsbüro.

24.—26. květen
Berlin Yoga Conference
V Malzfabrik čekaji na milovníky jógy workshopy, meditace, přednášky, klasická a elektronická hudba, móda, jídlo a pití… vše podle hesla:  vegan/vegetarian, no plastic, no drugs & alcohol.

24.—26. květen
Veletrh YOU
Na největším  evropském mládežnickém veletrhu se dozví generace x-y-z aktuální novinky ze světa sportu, hudby, lifestylu a vzdělání.

25. květen
Závody Formule E
Plně elektrické motory, které zvládnou zrychlení na 100km/h za tři sekundy, se opět budou prohánět na Tempelhofu… do ucha vatu nebudete potřebovat.

2. červen
Ekologický festival u Brandenburgské brány

Přes 200 vystavovatelů opět přemení ulici Strasse des 17. Juni na nejdelší ekologický zážitkový event — již po 25.!

7.—10. červen
Karneval der Kulturen
Pro Berlíňany jeden z nejoblíbenějších eventů, ale nejen pro ně… Nejpestřejší multi-kulti festival promění Kreuzberg na karneval s procesím se 4 000 tanečníky z celého světa.

21. červen
Fete de la Musique
Pak se trochu vyspat a následuje další top event — nejdelší den a nejkratší noc. Na ulicích po celém městě na více než 100 podiích vystoupí bezplatně hudební umělci… nejen amatéři, ale i profesionální muzikanti.

21.—23. červen
Mary Jane Berlin
Badeschiff Berlin bude opět „vonět“  daleko široko. 250 vystavovatelů, 25 tisíc návštěvníků, beach festival… a konopí, kam oko dohlédne a nos ucítí.

28.—30. červen
Festival Bergmannstrasse
Pro všechny milovníky tohoto mírového get-together hlásíme, že kvůli stavebním pracím se festival tentokráte uskuteční v Kreuzbergstraße, Möckernstraße a Großbeerenstraße.

Text Danuše Siering

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.