Berlínské elektro v karanténě

O klubovém spojení UnitedWeStream jsme vás už informovali. Od 4. 4. přichází tato mladá streamingová platforma s novinkou – začne vysílat DJ Sets i z ostatních evropských měst. V sobotu je na programu stream z Vídně, Amsterodamu a Manchesteru. Na otázku, zda uslyšíme i někoho z Prahy mi Lutz odpověděl, že se zatím žádný český hudební klub nepřihlásil. Posílám teda základní informace o UWS a na konci kontakt, kam se můžou zájemci přihlásit.

Berlínská elektronická hudební kultura čelí největší výzvě ve své historii. 17. března musely všechny hudební kluby zavřít své brány, berlínský noční život padnul do umělého spánku, aby se snížilo šíření koronaviru. To znamená, že desítky tisíc zaměstnanců a desítky tisíc umělců jsou najednou bez zaměstnání a mnoho hudebních klubů a festivalů je na pokraji krachu. Kde dříve byla rivalita, panuje dnes solidárnost. Hudební kluby se daly dohromady a přináší ve formě UWS největší digitální hudební platformu až do domů. 

UnitedWeStream Berlin byl spuštěn 19. března. Od té doby vysílá téměř každodenní živé streamy z berlínských klubů včetně Watergate, Berghain, KaterBlau, Wilden Renate a Tresor. Po 2 týdnech od spuštění má UWS přes 5 miliónů kliků, na fcb přilákalo 30 tisíc a na IG 20 tisíc sledujících, na darech se vybralo přes 300 tisíc euro.

UWS nyní vydal prohlášení:

Jak všichni víme, je toto pro všechny velmi těžké období. Duševní zdraví lidí je vážně ovlivněno veškerou nejistotou a úzkostí. Strach z toho, že můžeme ztratit vše, na čem jste tak tvrdě pracovali, pociťuje každý – od samostatného kreativního pracovníka až po největší a nejrobustnější podniky. Co se nám na tomto modelu zalíbilo, bylo to, že se zaměřuje na širokou obec, nejeN&Nbsp;na pár jednotlivců. Sjednocujeme publikum, abychom nabídli pro každého něco, program je nabitý napříč mnoha různými žánry a scénami. Existuje nekonečné množství nápadů, jak se můžeme s touto katastrofou v současné době vypořádat. Zásadní je ale spolupráce ve velkém měřítku, proto rozšiřujeme nyní náš stream i do zahraničí.

Hudební kluby, které mají zájem o spolupráci, se můžou hlásit na kontakt: LUTZ LEICHSENRING, email: presse@clubcommission.de nebo na tel.: +49 171 4159547

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch