Billboardová kuchařka v ulicích Berlína

Jak pomoci restauracím je v Berlíně jedním z největších témat. Koho dnes zajímá tak důležité téma, že vydavatelství Burda v těchto dnech převzalo pro německý trh licenci nejznámějšího světového hotelového a restauračního průvodce Gault&Millau, když lidé neví, zda ten “jejich” Ital, Řek nebo Asia imbiss na rohu přežije.

To samozřejmě platí i pro běžnou či špičkovou německou kuchyň, která stále více dobývá srdce Berlíňanů. Sice je možné od 15. 5. gastroprovozy otevřít, ale skutečně si někdo myslí, že při těch všech restrikcích, opatřeních a nařízeních to gastronomové zvládnou? Viděla jsem roušky se zipsem na puse. Ne, to nebyl vtip…

Se zajímavou podporou přišla nyní firma, která vlastní reklamní plochy ve městě a BEZPLATNĚ nabídla 250 míst restauracím pro jejich prezentaci. A co z toho majitelé restaurací udělali? Jejich kuchaři poskytli recepty a fotografie a plakáty proměnili na „největší kuchařku na světě“.

Velké reklamní plochy – digitální a analogové – jsou rozmístěné po celém městě a lze je snadno fotografovat. Takto se do domácích kuchyní dostává gastronomický pocit do doby, dokud není v restauracích možný normální provoz. Plakáty upozorňují také na situaci restaurací v dobách korony a také na to, že po uvolnění 15. května se finanční situace pro gastronomy moc nezmění.

Existuje mnoho kreativních idejí od kuchařů, majitelů barů, sommeliérů, cukrářů, ti všichni přicházejí s nápady kompletních jídel, které je třeba doma pouze ohřát až po možnosti objednávky jídel přímo odmů. Nechybí ani dárkové poukázky nebo recepty na domácí chléb či zavařovanou zeleninu a ovoce. Takto také vznikla myšlenka “největší kuchařské knihy na světě”.

Praha má víc než dost billboardů a reklamních ploch. Nebyl by to nápad na pokračování?

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch