Charitativní kalendář Lady Bikers Prague

Kolik kilometrů ujedeš, tolik peněz dáš. Tato myšlenka odstartovala charitativní činnost Lady Bikers Prague – motorkářek, které prostřednictvím různých projektů přispívají na dobrou věc. Nyní vypustily do světa novinku – kalendář s vlastními fotkami!

Kdo jsou Lady Bikers Prague?

Skupina LADY BIKERS Prague (dále jen LBP) je parta pražských motorkářek, která byla založena v roce 2014. Za 6 let se ale skupina rozrostla tak, že v současnosti má takřka 450 členek. Ladynky, tak si ve skupině motoholky říkají, se pravidelně setkávají a udržují mezi sebou přátelskou atmosféru. Již v minulých letech se pustily do mnoha charitativních akcí, na které vybraly nemalé částky jen mezi sebou. Finanční prostředky byly použity na pomoc dětem, seniorům a opuštěným zvířatům. Ladynky ví, že pomoc je potřeba pořád, takže i pro tento rok se pustily do bohulibého projektu.

Jak vznikla myšlenka na kalendář?

Charitativní kalendář není žádná novinka, spousta spolků ho vydává. Ve skupině byl projekt kalendáře častokrát zmíněn, ale až letos v zimě jedna z nás přišla s konkrétním scénářem a představou, která se nám líbila, tak jsme se rozhodly to zkusit.

Co je jeho smyslem?

Kromě toho, že jeho výtěžek jde na pomoc, jsme chtěly udělat takový náhled do naší skupiny „motoholek“ s tím, že jsme nechtěly upřednostňovat žádnou z nás a daly jsme prostor všem, které se přihlásily. Fotky by měly působit týmově a přirozeně. Jedná se o jakýsi průřez ženskou moto scénou.

Není to váš první dobročinný projekt, co to odstartovalo?

Mezi motorkáři se často řeší, kolik kilometrů za sezónu vlastně ujedou na svém stroji. Zakladatelka skupiny na charitu přispívala již dlouho. Přemýšlela o tom, jak využít sílu skupiny LBP. Jelikož věděla, že ve skupině je mnoho holek se srdcem na pravém místě, tak v roce 2017 vytvořila mezi ladynkami projekt Kolik ujedeš, tolik přispěješ a hned první rok se vybralo takřka 15 tisíc Kč, které byly věnovány neziskové organizaci, jež se stará o opuštěná zvířata. Tím to celé začalo. V současnosti už ve skupině nepsaným pravidlem, že na Vánoce pořádáme mezi sebou sbírku a obdarujeme děti, seniory či opuštěná zvířata.

Tentokrát jde o motorky. Kalendáře se ženami a motorkami mají většinou trochu lechtivý charakter, jak jste k tomu přistoupily vy?

Postavily jsme se k tomu jinak. Tak jak jezdíme, tak jsme se fotily. Skupiny jsme ladily dle typů motorek, stylů nebo barev a vzhledem k tomu, že jsme pražská skupina, vybíraly jsme krásná místa v Praze, kam se dá dostat na motorkách.

Co to všechno obnáší vytvořit takový kalendář, byla to zábava nebo spíš náročná práce?

Náročné to bylo především na čas a na organizaci. Samotné focení byla již zábava. Nejsme žádné modelky a ani fotografové nebyli profíci, takže vše probíhalo v přátelské atmosféře. Ačkoli trochu nervů jsme si užily, když se posouvaly termíny kvůli špatnému počasí nebo při návštěvách Police ČR kvůli místům, kam se běžně nezajíždí. Všechno jsme ale dobře zvládly.

Co vás na tom bavilo nejvíc a co bylo nejtěžší?

Nejzábavnější byla příprava týmů, kdy se holky chystaly na focení a probíhaly chatové diskuze. Každý tým měl svojí chatovou skupinku. Nejtěžší je to nyní, abychom kalendář dobře odprezentovaly a úspěšně se prodal.

Kde a od kdy bude tedy možné kalendář sehnat?
Kalendáře už jsou k dispozici. Objednávat se mohou buď na mailu: lbprague@seznam.cz, Facebooku skupiny: FANS skupiny LADY BIKERS Prague a nebo přes Instagram: lady_bikers_prague.

Plánujete v podobných dobročinných aktivitách pokračovat?

Určitě charitativním kalendářem nekončíme. Ba naopak! Spíše nás to nakoplo k další činnosti, o které nyní jednáme. Do minulého roku jsme na všechny charitativní akce vybíraly jen v soukromé skupině, ale nyní se může připojit i široká veřejnost. Častokrát jsme slýchaly o tom, že by se k našim akcím rádi připojili i ostatní lidé. Právě proto jsme na Facebooku vytvořily skupinu FANS LADY BIKERS Prague, kde budeme informovat o našich dalších aktivitách.

Co byste si přály, aby váš počin „sdělil“ společnosti?

Chtěly jsme využít velikosti naší skupiny, ukázat kolik holek jezdí na motorkách a přetavit toto nadšení na dobrou věc. Ukázat, že smyslem naší skupiny nejsou jen vyjížďky, ale upozornit na to, že jsme parta holek, co se snaží pomáhat, protože je to normální a rády bychom k tomu motivovaly i ostatní.

A jak to vlastně celé začalo? ZDE

Challenge video ke zhlédnutí ZDE

Facebook FANS LADY BIKERS Prague ZDE

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch