Co znamená Deep Tissue? A proč právě tak pojmenoval berlínský rodák svoji pražskou výstavu?

Florian Meisenberg žije a pracuje v New Yorku, jeho tvorbě nechybí humor, expresivita ani motiv lidské tělesnosti. Je multimediálním umělcem, známým především pro svoje obrazy, v realizacích se však věnuje i videím, zvuku nebo textům.Florian Meisenberg žije a pracuje v New Yorku, jeho tvorbě nechybí humor, expresivita ani motiv lidské tělesnosti. Je multimediálním umělcem, známým především pro svoje obrazy, v realizacích se však věnuje i videím, zvuku nebo textům.

Florian je jednoznačně jedním z velmi zajímavých současných umělců, kterým bychom měli věnovat pozornost. A k tomu máme právě teď skvělou příležitost.

Berlínskej model, holešovická galerie s konceptem „one day opening“, připravila na začátek listopadu autorskou výstavu Floriana Meisenberga, která nese název Deep Tissue, tedy hluboká tkáň. Sám autor název vysvětluje takto:

„V biologii je tkáň buněčnou organizační úrovní mezi buňkami a celým orgánem. Je to soubor podobných buněk, které společně vykonávají specifickou funkci. Deep tissue neboli hluboká tkáň je nějaká naše vnitřní zóna, kterou můžeme manipulovat a stimulovat jen říznutím nebo vibracemi. Tam leží všechna naše tajemství a náš potenciál. Je to zároveň problém i jeho řešení. Pro mě je to spojené se spoustou myšlenek a nápadů, které kolem konceptu výstavy krouží. Považuji to za nejvhodnější název také proto, že i přes tuto definici zůstává velice abstraktní a záhadný.“

berlinskej-model-vystava

berlinskej-model-vystava-3

Výstava představí Meisenbrgovy malby, multimediální instalace i jeho nedávno vydanou publikaci Somewhere Sideways Down. Autorovu tvorbu doplní také videa dalších spolupracujících umělců, mezi nimiž je například Camila Roriz, Jan Ahrens nebo Anna Hofmann.

Více Meisenbergových prací najdete třeba na jeho Instagramu, který určitě stojí za sledování.

Výstavu můžete navštívit ve dnech 6.—7. listopadu nebo po domluvě.

berlinskej-model-vystava-plakat

Berlínskej model

Pplk. Sochora 1387/9
170 00 Praha 7 – Holešovice

Text Tereza Vacková

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch