Designblok a zazipovaná budoucnost

Více než tři metry vysoký betonový monolit opatřený zipem, po jehož rozepnutí se odhalí lepší a zářivější budoucnost. Tak by se dala definovat instalace IQOS World, kterou na letošní Desigblok připravil britský umělec Alex Chinneck.Více než tři metry vysoký betonový monolit opatřený zipem, po jehož rozepnutí se odhalí lepší a zářivější budoucnost. Tak by se dala definovat instalace IQOS World, kterou na letošní Desigblok připravil britský umělec Alex Chinneck.

Motiv zipu není pro tohoto mnohdy surrealistického sochaře novinkou. Stejně tak není tento objekt prvním, u něhož autor volí kombinaci mnoha materiálů a využívá nových technologií. Právě technologický pokrok byl důvodem jeho spojení se společností Philip Morris a značkou IQOS, která představuje vizi budoucnosti bez kouře a popela.

iqos-designblok-zip-5

„Přesto, že žijeme v době všeobecné digitalizace, odráží má práce podstatu skutečného života. Uměním se snažím narušit zdánlivou strukturu světa kolem nás a zpochybnit chápání toho, co vše je možné. Mé myšlenky se tak reflektují i v dílech vytvořených pro IQOS, čímž poukazuji na naši společnou vizi budoucnosti,“ dodal ke sdílenému inovativnímu přístupu sám autor.

iqos-designblok-zip

iqos-designblok-zip-2

Téma instalace IQOS World vychází mimo jiné ze společného námětu celého letošního Designloku. Tím je budoucnost a důležitost designu ve smyslu vytváření lepšího prostředí pro příští generace. Již jednadvacátý ročník největší české přehlídky designu proběhne na pražském Výstavišti od 17. do 21. října a instalace Alexa Chinnecka, která kromě monolitu zahrnuje ještě dvě sochařské skříňky, bude k vidění v sekci Superstudio. Tam budou soustředěny všechny novinky od českých a světových výrobců, které vznikly ve spolupráci se špičkovými designery.

iqos-designblok-zip-3

Designblok

17.—21. 10.
Výstaviště Praha Holešovice

www.designblok.cz

Text Tereza Vacková

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch