Do hotelu bez roušky

Psát dnes o cestování by se mohlo zdát jako ztráta času. Vždyť kdo se chce dnes vydat na dlouhou cestu, skončit v hotelu a být omezen všemi opatřeními včetně nošení roušky? To mnozí raději zůstanou doma. Ale existují i cestovatelé, kteří vezmou všechny překážky na svá bedra a na cestu vyrazí. Těmto odvážlivcům se nabízí ubytování v hotelu, kde roušku zaručeně nosit nemusí.

Šest turistických organizací z východního Švýcarska a Lichtenštejnska umístilo postele do hor. Sedm hotelových pokojů bez zdí a bez střech je otevřeno pod názvem „Zero Real Estate“. Přenocování pod širým nebem, včetně služby komorníka, stojí 295 švýcarských franků.

S modelem „Zero Real Estate“ se turistické kanceláře, hoteliéři, pronajímatelé, farmáři nebo soukromé osoby stávají „performery“, kteří individuálně implementují venkovskou verzi konceptu „Zero Star – the only star is you/jediná hvězda jsi ty“ do svého konceptu. Myšlenkou bylo, aby každý turistický cíl prezentoval touto zajímavou formou pokaždé jiný kout Švýcarska a představil jej na výjimečném místě. Že právě v době covidu bude tento nápad víc než nadčasový, netušil zřejmě v roce 2016, kdy byl tento projekt založen, nikdo.

Hotelová apartmá „Zero Real Estate“ splňují současné požadavky doby. „Všechny “pokoje” nabízejí služby šité na míru v nerušeném prostředí s pečlivým dodržováním hygienických pravidel,“ říká hotelový expert Daniel Charbonnier a spoluzakladatel značky “Zero Star”. Kromě toho je v období korony obzvlášť zapotřebí čerstvý vzduch, příroda a prostor. „Můžete očekávat, že těchto sedm nových hotelových pokojů bude nejlépe větranými hotelovými pokoji na světě,“ říkají architekti projektu Frank a Patrik Riklinovi.

Ústředním prvkem konceptu je služba poskytovaná komorníkem. Postava „moderního komorníka“ je vytvořena místním obyvatelstvem a ztělesňuje podstatu ducha „Zero star – jediná hvězda jsi ty“. Základní myšlenkou je umělecky a kreativně rozšiřovat hostitelskou kulturu a zároveň plnit úkol plně se soustředit na hosta. „Hygienická pravidla a bezpečnostní opatření jsou pro komorníky nejvyšší prioritou, a to nejen kvůli situaci covidu,” zdůrazňuje Daniel Charbonnier.

„Moderní komorníci“ musí projít tréninkem v různých praktických disciplínách. Například: procházky s podnosem na strmém svahu, přelézání přes ploty a potoky s plnými poháry nebo ustlání postelí za silného větru. Výzvou je neočekávaná doplňková služba za špatného počasí, kdy hosté nemohou strávit noc venku a musí se přesunout do záložní místnosti.

Více najdete zde.

Foto: Tageskarte

Nejčtenější v kategorii Travel

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.