I James Bond má strach

Koronavirus se pro filmový průmysl vyvíjí do existenční krize. I uvedení nového filmu Jamese Bonda „No Time to Die“ do kin bylo znovu odloženo. Producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoli vysvětlili tento krok tím, že mají zájem, aby 25. film James Bonda vidělo co nejširší publikum na celém světě. A to současná situace neumožňuje.

Foto: MGM

Je to již po čtvrté, co byla premiéra „No Time to Die“ posunuta. Nejdříve byl poslední film s Danielem Craigem jako 007 přesunut kvůli změně režiséra z října 2019 na únor 2020. Později bylo datum posunuté o další dva měsíce, protože scénář musel být přepsán. Poté byla kina kvůli koroně zavřená. Nyní jsou místa k sezení povolena pouze ve velmi omezeném počtu, v některých zemích jsou kina ještě pořád mimo provoz. Další premiéra byla stanovena na 2. dubna 2021.

Nejen filmový průmysl, ale i provozovatelé kin bojují o svoji existenci. V Německu, v aktuálním dopise kancléřce, bijí na poplach: „Celý filmový průmysl je paralyzován.” 

Z důvodu přísných hygienických požadavků mohou provozovatelé kin v současné době plánovat pouze s 20procentním využitím sedadel. Výjimku tvoří Berlín, kde kvůli tlaku a opakovaným stížnostem schválil Senát sezení, kdy pouze každé druhé místo musí být volné. Podmínkou je nošení masek a dobrý větrací systém. Tato výjimka je povolena pouze pro kina, neplatí pro další kulturní zařízení.

Režisér Tom Tykwer shrnul nespokojenost se situací v kinech do jedné věty: „Nechápu skutečnost, že v letadle sedí blízko sebe 400 lidí a v kině musí mít několika metrový odstup.” 

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.