Jitka Klett: Covid fashion

Jitka Klett se projevila jako vizionář hned ve dvou rovinách. Poprvé, když začala přemýšlet o kolekci TERRA pro letošní jaro/léto. Ta jako by reagovala na aktuální situaci dneška. A podruhé, když na letišti začala přemýšlet o designových maskách.

Návrhářka Jitka Klett.

Kdy jste si uvědomila, že sama můžete pomáhat?

Pomáhám celý život, když cítím, že mohu být přínosná. První ochranu na tvář před virem COVID 19 jsme vyrobili před více než 4 týdny, když jsem cestovala z pražského letiště. Pozorovala jsem překvapeně pohledy od personálu až po cestující, nepodlehla jsem však pocitu studu za odlišnou image, jelikož reálná hrozba nákazy, která tu už převážně z Číny byla, ve mně probudila obavy o mé zdraví. V té době jsme vytvořili designérský obal na certifikované respirátory a vyčkávali jsme, jak se situace bude vyvíjet.

Jaká jste si pro sebe nastavila pravidla a cíle?

K dnešnímu dni jsem v mé firmě v ČR a také na Slovensku věnovala více než 500 pracovních hodin mých zaměstnanců na výrobu designových masek, které jsme bezplatně věnovali našim klientkám, blízkým přátelům a našim obchodním partnerům z módního businessu a stále pokračujeme. Umožnili jsme v této situaci zůstat stylovými i širší veřejnosti, která si náš výrobek může zakoupit na našem online shopu.

Vidíte na celé situaci i nějaký pozitivní moment? 

Určitě, zpomalí nás to, všichni máme více času přemýšlet. Já jsem věčný optimista za každých okolností. I v těžkých situacích vyhledávat dobro a pozitivní přístup. Záleží mi na lidech dobrých, i těch méně dobrých.. Momentálně mohu nejefektivnější pomoc nabídnout přes svou profesi, a proto jsem se rozhodla v tomto čase, kdy máme nejblíže k tomu, že jsme si všichni rovni, šířit motto: PROTECT YOURSELF AND OTHERS IN STYLE.

Kolekce jaro léto je vždy vytvořena s velkým předstihem. Možná tedy její pozitivní náboj zvedne ženám náladu. Povězte nám něco k materiálům, celkovému ladění…

Naše nová kolekce TERRA je reakce na to, co právě prožíváme. Je odkazem lidstvu, abychom se zamysleli nad svými potřebami, hodnotami a naši planetu brali jako partnera, kterého si vážíme.

Celková barevnost kolekce znázorňuje barevnost globusu. Poprvé jsme v kolekci využili recyklované materiály, které jsme s naším dodavatelem vylepšovali posledních 6 měsíců. Když se podíváte na video, věřím, že načerpáte inspiraci a budete mít chuť, mít alespoň jeden kousek z nové kolekce TERRA u Vás v šatníku a přidáte se tak k filozofii této módní kolekce. 

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch