Kam v Praze na jídlo? — Benjamin

Kam si zajít na opravdu dobré jídlo v Praze? Vybíráme pro vás podniky, které stojí za to navštívit.

I když vaří různou kuchyni, vytváří kvalitní gastronomii. Neřídí se trendy, ale jedním pravidlem: kvalita a zážitek při každém soustu. Dobrou chuť!

Na podzim vršovický fine dining Benjamin v čele s šéfkuchařem Pavolem Pavlíkem připravil nové menu, které zahřeje. Všechny pokrmy jsou do detailů promyšlené. Můžeme se například těšit na kombinaci vepřový bok/med/pivo/celer/žloutek/brambor/houby či hovězí pupek/játra/škvarky/kapusta/kaštany/rozinky. A proč přijít ochutnat? Přihlašte se třeba na řízenou degustaci. Její výhodou je menší počet hostů a větší společný zážitek z jídla i společnosti. Novinkou jsou pak čtvrteční a pátečení obědy — opět formou řízené degustace.

benjamin-praha-jídlo-1

benjamin-praha-jídlo-3

benjamin-praha-jídlo-4

benjamin-praha-jídlo-5

benjamin-praha-jídlo-7

benjamin-praha-jídlo-7

www.benjamin14.cz

A další tipy zase příště!

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch