Káva a chléb v Alf & Bet

A ty jsi tam ještě nebyla? Tam musíš, je tam cozy vibe! Tak jsem to přestala odkládat a vydala se do pražírny, pekárny a bistra v jednom — Alf & Bet na Palmovce. Musím přiznat, že to předčilo má očekávání.A ty jsi tam ještě nebyla? Tam musíš, je tam cozy vibe! Tak jsem to přestala odkládat a vydala se do pražírny, pekárny a bistra v jednom – Alf & Bet na Palmovce. Musím přiznat, že to předčilo má očekávání.

U Divadla pod Palmovkou mě přepadla vůně čerstvě pečeného chleba, která neustále sílila a hned za rohem mě k tomu navíc objalo lahodné aroma pražené kávy. Kreativní koncept Alf & Bet je místem, které tepe pro všechny milovníky poctivé kávy a pekařiny.

alfabet-kavarna-design-praha-8

alfabet-kavarna-design-praha-7

Prostor bývalé dílny na výrobu knoflíků změnil svou podobu a účel. Nyní se v něm praží výběrová káva, peče chleba a jiné dobroty, ale také v mezích bistra vaří. Loftový ráz podtrhuje originalitu místa, které je díky velkým proskleným oknům a stěnám plné světla. Výborně v něm tak vynikají detaily, ať už jsou záměrné či nikoli. Například ležérně poházené pytle s kávovými zrny či moukou.

alfabet-kavarna-design-praha-9

alfabet-kavarna-design-praha-2

 alfabet-kavarna-design-praha

Otevřený prostor je divadlem, které bravurně zvládá přirozené role personálu jako herců a hostů jako publika. Koncept útočí na všechny smysly a nenápadně a elegantně se vám dostává pod kůži. Káva ve stylovém hrnku je skvěle odvedenou prací šikovných baristů a chleby jsou křupavé i na pohled. Navíc své oko můžete kromě pekařů, baristů, profesionálních degustátorů kávy a dalších osob „na pódiu“ opřít také o statické prvky, kterými jsou například stylové obrazy na stěnách.

alfabet-kavarna-design-praha-5

alfabet-kavarna-design-praha-6

Strana na ulici je otevřená a vyplněná barovými stoly, kde sedíte tak trochu venku i uvnitř zároveň. Usrkáváte filtrovanou kávu – zrovna jsem měla štěstí na moji oblíbenou Kolumbii – nebo si užíváte kávu s mlékem z farmy připravenou stylem latte art na její hladině. Ať už se rozhodnete pro snídani, polévku, rychlý oběd či jeden z kreativních sendvičů, samozřejmě z čerstvě upečeného chleba, rozhodně dostanete naservírovanou velkou porci skvělého servisu a kvalitních surovin v atraktivní formě, která se vám vkrade do mysli. Nebo minimálně na Instagram, to se zkrátka nedá nefotit. Ale pro atmosféru si přijďte osobně, tu nevyfotíte, tu musíte prožít!

alfabet-kavarna-design-praha-4

„Kulinárnímu remixu“ Alf & Bet se podařilo mistrně rozvibrovat společenskou i gastronomickou scénu nejen oblasti Palmovky a vytvořit místo, kam se chcete vracet kvůli všemu. Tak se tam uvidíme, já tam pravděpodobně opět budu psát a pít „Kolumbii“.

www.alfabet.coffee

Text Barbora Vojtová

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch