Tipy WeTravel — Lyžařský cirkus

Pokud jste vášnivými lyžaři a při plánování jarní dovolené na horách chcete mít jistotu sněhu, navíc hledáte zábavu a vyžití pro celou rodinu, kvalitní wellness a skvělou kuchyni, tak je pro vás resort Puradies Hotel & Chalets v rakouském Leogangu ta nejlepší volba.

Když jsem se poprvé setkala osobně s majitelem rakouského resortu Puradies Hotel & Chalets, bylo mi hned jasné, že svůj byznys dělá především srdcem. Jeho vizionářské nápady rozhodně ocení i ti nejnáročnější hosté.

„Někdy bývá těžké rozhodnout se, zda si vybrat pro ubytování na horách hotel, kde nebude nouze o zábavu, nebo dát přednost soukromí v pronajaté chatě. Často jsem o tom přemýšlel a v roce 2007 mě napadlo vybudovat v těsné blízkosti hotelu Steinalmdorf vesničku s komfortně vybavenými chatami, jejichž hosté si můžou vybrat – touží-li po společnosti, sejdou dolů do hlavního hotelového objektu na bar nebo na večeři. Chtějí-li dát raději přednost soukromí, pak mají k dispozici veškeré pohodlí chaty, kde nechybí ani vlastní sauna a infračervená kabina,“ vypráví Philipp Madreiter jehož resort se nachází v proslulém alpském středisku Leogang, kde má jeho rodina odjakživa pověst inovátorů a vizionářů.

Především rodiny s dětmi nadšeně vítaly tyto možnosti, a tak vznikla první chatová vesnička v údolí. Jak zájem narůstal a přestávala kapacita stačit, rozšířila se o dalších sedm chat a následně došlo k velkorysé a velmi vydařené rekonstrukci hotelu, díky níž má dnes resort Puradies Hotel & Chalets pověst jednoho z nejkrásnějších míst v Rakousku. Za svůj výjimečný interiér také získal mezinárodní designérská ocenění. Unikátní prostor baru z masivního dřeva osvětlují lampy z českých skláren a vytvářejí atmosféru, které snadno podlehnete. 

Celý interiér hotelu je vzdušný a skýtá ohromující výhledy, takže i uvnitř máte pocit jako by stěny neexistovaly a stáváte se součástí zasněžených Alp. Tato iluze je podpořena maximálním prosklením nejen společných prostor, ale i pokojů, odpočíváren a saun. 

Kromě tohoto fenoménu mne jako gurmána nadchla i místní kuchyně. Skvělá inovativní kuchyně Front-Cooking pro náročné gurmety je hostům k dispozici v restauraci ESS:ENZ v chatové vesničce nad hotelem a byla vyznamenána dvěma čepicemi Gault Millaua.

Majitel s šéfkuchařem Albertem Dschulniggem jsou přesvědčeni, že základem skvělé kuchyně jsou čerstvé regionální produkty z vlastního statku, a hosté je v tom svými souhlasnými reakcemi jen ujišťují. Všichni také oceňují osobitý design restaurace ESS:ENZ.

Osobně na kvalitu místních produktů nedám dopustit. Ať už jde o běžné suroviny jako jsou vejce, med, mléko, nebo výborné džemy či sýry, nebo místní uzeniny budete si je chtít rozhodně nakoupit sebou.

A co se samotného lyžování týče, tak před zahájením letošní zimní sezóny se skicirkus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn propojil se střediskem Zell am See a ledovcovým areálem Kaprun. Se stejným skipasem tak lze navštívit obě špičková střediska. Celková délka sjezdovek je nyní 408 km! Se skipasem Ski ALPIN CARD lze samozřejmě používat bezplatně skibusy mezi oběma regiony. Hosté Leogangu tak mohou bez příplatku vyrazit do Zell am See nebo na ledovec do Kaprunu, což je ideální hlavně na jaře, kdy není taková jistota sněhu.

V samotném lyžařském cirkusu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je k dispozici 140 km modrých, 112 km červených a 18 km černých sjezdovek, 60 útulných horských chat, několik snowparků, freeridových parků, osvětlené sjezdovky, snow traily a snowtubing.

V resortu Puradies Hotel & Chalets myslí samozřejmě také na děti, které tu najdou perfektní podmínky nejen pro lyžování. Hotel má strategickou polohu mezi dvěma lanovkami a je partnerem lyžařské školy. O děti se tu postarají zkušení lyžařští instruktoři, zatímco rodiče můžou nerušeně relaxovat ve wellness s výhledem na okolní hory.

Letos jsou pro děti připraveny tři výhodné novinky

Jarní bonus od 21. 3. 2020 je určen pro děti narozené po 2014.  Skipas zdarma pro dítě dostanete při koupi jednoho skipasu pro dospělé.

Velikonočním bonusem je, že skipas zdarma pro děti narozené po roce 2004 dostanete při koupi jednoho čtyřdenního či delšího skipasu.

A mládež do 19 let, tedy všichni narození 2001–2013 platí po celou sezonu v sobotu jen 10 EUR za skipas.

A navíc skipas platí už od třetí hodiny předchozího dne, tedy už v den příjezdu lze vyzkoušet terén. A lyžovat se dá až do pěti hodin.

Nordic Park Experience – 9. a 23. 2. 2020

Nordic Park Experience osloví všechny, jimž učaroval skandinávský způsob života. V Nordic parku okolo jezera Ritzensee si totiž můžou vyzkoušet všechny tradiční severské disciplíny. K dispozici jsou běžecké stopy pro běžkaře a biatlonisty, Fun & Snow Park pro děti, zimní lesní stezky, a pokud zamrzne, tak i bruslení.

White Pearl Mountain Days – od 20. března do 5. dubna

Již počtvrté v historii se letos uskuteční na nejkrásnějších místech na sjezdovkách i v údolích koncerty a vystoupení mezinárodních DJs. Završí tak jarní lyžování v jedné z nejkrásnějších oblastí rakouských Alp.

Více na PuradiesSaalfelden Leogang.

Nejčtenější v kategorii Travel

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch