Malé české značky a podniky, které stojí za to podpořit

Troufám si říci, že koronavirová krize se dotkla už opravdu každého z nás. Omezení pohybu venku, společenského i pracovního života musí dodržovat každý z nás. Otázku toho, kdo se pravidly řídí a kdo ne, ponechám stranou i to, zda jsou nařízení správná či ne, také s radostí přenechám odborníkům. To, co se nás všech však týká je otázka dopadu restrikcí na podniky a firmy kolem nás.

Možná se nám zdá otázka uzavření obchodů a restaurací jako malichernost, bez které se dokážeme chvíli obejít, ale pro mnoho firem jde o otázku přežití a možnost dát svým zaměstnancům plat. Zapojte se tedy do iniciativy #malynakupvelkapomoc, která se šíří Instagramem již od jara a podpořte firmy, které za to opravdu stojí.

Ještě, než se pustíme do mých tipů, ráda bych zmínila, že ekologie a uvědomělý nákup by měl být vždy vyšší prioritou než pomoc značkám, které máme rádi a chceme je podpořit. Samozřejmě se jedná o záslužný a důležitý čin, ale myšlenka na životní prostředí a udržitelnost by měla být tomu nadřazená. Pokud si koupíme deset triček, které vůbec nepotřebujeme a neunosíme je, pomůžeme tím sice naší oblíbené firmě či značně, ale ublížíme naší planetě a životnímu prostředí. Bez života a přírody kolem nás nebudeme přeci mít vůbec nic. Zamyslete se prosím tedy i mimo iniciativu #malynakupvelkapomoc nad každým nákupem, který provedete.

Teď už ale dost ekologických výzev. Níže vám přináším několik mých tipů na značky, které si pomoc opravdu zaslouží.

ONEST

ONEST je 100% přírodní česká značka pečující kosmetiky, která je přesvědčená o tom, že “přírodní” ještě pořád může znamenat bez jakýchkoli umělých přísad a “krásné” se obejde bez zbytečných slov a ovací. Produkty ONEST vznikají ručně, v malých sériích v České republice a dají se koupit v kamenné prodejně Ingredients store, ta je samozřejmě z důvodu nařízení vlády uzavřena. Pokud tedy hledáte účinnou, přírodní, českou kosmetiku, vyzkoušejte ONEST. Jejich krémy, čistící gely a olejíčky budou balzámem nejen pro váš obličej, ale i duši.

Více najdete zde.

LÍČÍRNA

LÍČÍRNA je firma distribuující přírodní dekorativní kosmetiky. Zrodila se z lásky k přírodě a touhy podporovat společnosti a firmy přinášející zdravý životní styl, zodpovědnost a respekt k přírodě i lidskému tělu. Líčírna je zárukou kvalitních a přírodních produktů.

Více najdete zde.

NILA STORE

Pokud hledáte některý vysněný módní a zároveň udržitelný kousek do vašeho šatníku doporučujeme značku NILA. Nenabízí pouze módu, ale i doplňky a lifestylové produkty té nejvyšší kvality. Všechny produkty jsou vyrobené šetrným způsobem k přírodě a za spravedlivých podmínek. Vybírejte tedy pečlivě, ať vám váš nový kousek dělá radost, co nejdéle to jde.

Více najdete zde.

NAMASTERY

Zavření fitness a jógových center je ránou pro nás všechny. Nepřestávejte se hýbat, podpořte některé vaše oblíbené studio a připojte se na streamovací jógovou lekci. Za mě je to jednoznačně NAMASTERY. 

Více najdete zde.

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch