Manifesto obsadí Smíchov

19. července začne tepat srdce náměstí 14. října na pražském Smíchově. Kousek od zrychleného Anděla budeme moci zpomalit a dovolit si bohémské okamžiky v objetí kreativních konceptů s duší. Startuje další pop-up Manifesto, přidáte se?19. července začne tepat srdce náměstí 14. října na pražském Smíchově. Kousek od zrychleného Anděla budeme moci zpomalit a dovolit si bohémské okamžiky v objetí kreativních konceptů s duší. Startuje další pop-up Manifesto, přidáte se?

Mrtvá místa měst, chátrající budovy, pozemky, po kterých by neštěkl ani pes. Přesně takové plochy se v poslední době dostávají do hledáčku lidí, kterým záleží na prostředí, ve kterém žijí. Rozdýchat prostor, znovuobjevit jeho příběh, podtrhnout jeho přednosti, z nevýhod udělat výhody. Trendy iniciativa, která dává smysl, která oživuje město a kreativně socializuje společnost. Takové je i Manifesto. Kulinární a kulturní open air market a proptech startup, který právě oslavil první rok své existence na pražské Florenci. Iniciátoři se mu k narozeninám rozhodli nadělit sourozence – 19. července se otevře Manifesto na Smíchově.

manifesto-florenc

manifesto-florenc-praha

manifesto-market-praha

Projekt na levém břehu Vltavy nabídne originální zážitky propojující gastronomii, elegantní design a kulturní a umělecký program. Vykouzlí doslova letní oázu pohody, kde nebude chybět ani vodní prvek, zelená svěží zahrada, tankové pivo, originální limonády a koktejly, spárované s neobvyklými recepty a exotickými kulinárními lahůdkami. Manifesto Smíchov se rozhodlo oživit nevyužívaný dvůr smíchovského secesního Národního domu, kde v současnosti parkují auta. Pop-up koncept slibuje například fine-diningové hvězdy ze Zátiší Group nebo Sasazu, oblíbené street food stations jako je PokeHaus, ale i The Craft, Faency Fries a můžeme se připravit také na panasijskou restauraci Nebu. Pro milovníky tekutého chleba se chystá tankové pivo z Plzně, ale i populární pivní speciály. S těmi se vyšvihnou například Vinohradský pivovar nebo trendy Matuška.

manifesto-smichov-parket

manifesto-mesto-praha

Nebude chybět ani hudba v podobě DJs, živé koncerty, talk shows či film. O kreativní pastvu pro oko se postarají již osvědčená jména jako jsou architektonické duo Chybík + Krištof, kteří prostor vybaví mělkou vodní plochou s příjemnou palubou a vytvoří zelený labyrint pomocí stovky květináčů s bambusem, chmelem a kvetoucími popínavkami. Nábytkářské designové studio mmcité Davida Karáska uvede novou designovou řadu, konkrétně subtilní piknikové lavice rautster pro 6 osob, vyrobené ze dřeva a oceli. Postarají se také o vybavení prostoru betonovými koši na tříděný odpad či o bazénová lehátka. Zkrátka to celé zní jako místo, které nás bude v létě přitahovat jako včely na med. Dokonce v redakci přemýšlíme o tom, že si tam zřídíme takovou naší letní pop-upovou office.

Čím více se oddalujeme v realitě, tím více máme potřebuje se virtuálně socializovat. Pojďte to otočit, nebo alespoň vrátit do rovnováhy. Léto je na to ideální příležitostí. Uvidíme se na Manifestu?

Více na: manifesto.city

Text Barbora Vojtová Foto Manifesto

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.