Manifesto u vás doma

Situace si žádá změny a vzhledem k tomu, že Češi jsou kreativním národem, který si – jak vidno z historie – uměl vždy poradit i za časů nepříznivých, tak tomu není jinak ani nyní. Podnikatelské koncepty se transformují do jiné podoby a nabízí to, po čem aktuálně společnost volá. Kvůli ní i kvůli sobě. Stejně tak jako pražský Manifesto Market, který dnes spustil Manifesto Delivery.

Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Přesně tak se postavil pražský projekt Manifesto – food & entertainment court v podobě kontejnerového městečka na Florenci – k zavřeným branám a zákazu shromažďování. Dnes se pod novým labelem Manifesto Delivery spustila rozvážka a nabídka jídla s sebou, v exkluzivní spolupráci s platformou Uber Eats.

Jde o inovativní způsob rozvážek jídla, který dosud nikdo na evropském trhu nenabízí. V situaci způsobené epidemiologickou krizí totiž Manifesto dokázalo zprovoznit nový systém, který umožní objednat všechny chutě Manifesta od různých bister působících na Florenci v jedné sloučené objednávce, na jedno kliknutí a jedno doručení. Je to v Evropě ojedinělý přístup k rozvážkám, který navíc pomůže překonat těžké období pro restaurace hned osmi malým provozovatelům.

Naše nová služba je ukázkou, jak krizové situace mohou kromě jiného také katalyzovat inovace. Ještě před pár týdny jsme naplno hledali financování, abychom mohli spustit naši vlastní donášku, vyčlenili jsme si na to asi půl roku času. Místo toho jsme zcela změnili scénář pod tlakem okolností, dali si šest dní a udělali to bez dalších investic. Platforma Manifesto Delivery je služba, kterou nyní budeme provozovat s Uber Eats a jsem rád, že nám vyšli vstříc a novému způsobu byli otevření a nápomocní navzdory okolnostem. Pro naši komunitu to znamená, že může na domácí stůl i během karantény dostat širokou nabídku, kterou by si jinak mohli vychutnávat za jarních dnů v Manifestu, a tímto zpětně umožnit, aby i naše bistra měla obživu a abychom mohli udržet co nejvíce pracovních pozic aktivních. Mobilizujeme všechny možné prostředky, jak přežít s co nejmenšími ztrátami pro naše zaměstnance a vyjít z toho zocelení,” vysvětluje zakladatel Manifesta Martin Barry.

Jak na to? Uživatelé služby Uber Eats najdou v nabídce label Manifesto Delivery. Menu osmi restaurací (další se zřejmě přidají) bude k dispozici pod touto jednou hlavičkou a bude možné navolit si z nabídek kterékoli z nich a kombinovat je v jedné objednávce, která se potvrdí jedním klikem, jednou platbou a bude doručena jednou roznáškou. Cena doručení je stanovena na 49 Kč a z Florence se bude doručovat v okruhu 3 km za předpokládaný čas do 30 minut. Uber Eats také umožňuje bezkontaktní doručení.

Aktuálně si můžete v rámci Manifesto Delivery objednat od: Alebrijes// Chico Chicken// The Craft Burger Spot// Dirty Dog BBQ// Flying Pot// Fuego Wild Diner// The Hummus Bar// Nebu Tandoori Grill.

Tak do toho, dobrou chuť a pozitivní mysl!

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch