Nejlepší blešáky a vintage & second hand obchody v Berlíně

Berlín je dobrou destinací pro nadšence a módní fanoušky, kteří nejenže myslí na udržitelnou módu, ale někdy je jejich kapsa trochu hluboká. Ve kterých obchodech můžete získat zvlášť pěkné kousky? Pár z nich vám ukážeme.Berlín je dobrou destinací pro nadšence a módní fanoušky, kteří nejenže myslí na udržitelnou módu, ale někdy je jejich kapsa trochu hluboká. Ve kterých obchodech můžete získat zvlášť pěkné kousky? Pár z nich vám ukážeme.

Ale doporučit ten správný, není lehké. Vždyť těchto obchodů existuje v Berlíně nespočet. Přiznám se, chtěla jsem je všechny pro tento článek spočítat. Nepodařilo se, vzdala jsem to… Narazíte-li při vašem hledání na další zajímavé obchody, dejte vědět prosím 🙂

Mankii

Módní cesta časoprostorem. Ráj pro každého, kdo hledá květinové výšivky, krajky a třpytivé kameny. Najdete zde Chanel, Burberry, Gucci nebo Jil Sander, stejně jako jednoduché džíny a pláště. Pro mnohé fashionistas je to místo „must to see“.
Mankii Vintage, Gormannstraße 16, 10119 Berlín

mankii-vintage-second-hand-berlin

mankii-vintage-second-hand-berlin-2

Made in Berlin

Je už nyní dosti oblíbený u turistů, ale výběr je značný a dobře tříděný. Hodně mladá móda a pozor, i velký výběr pro muže! V úterý  mezi 12—15 h můžete získat další 20% slevu.
Made in Berlin, Neue Schönhauser Straße 19, 10178 Berlin

Garage

Tady špičkovou módu nehledejte. Ale je to jeden z mála obchodů, kde platíte oblečení na váhu. Předem si ale dejte něco na uklidnění, garáž je obrovská, tak ať neztratíte nervy. Ve středu od 11—13 h extra sleva 30 %.
Garage Berlin, Ahornstrasse 2, 10787 Berlin

garage-berlin-second-hand-vintage

Veist Kleidergesichten

Mnoho oděvů a doplňků zde pochází z 80. a 90. let, některé jsou unisex pro ženy i muže. Sem tam najdete něco od Diora nebo od Cavalli. Všechny kousky mají jedno společné — jsou dobře a trvanlivě ušité.
Veist Kleidergeschichten, Selchower Straße 32, 12049 Berlin

First Hand, Second Hand & Vintage

Jestli chcete a můžete utratit hodně peněz, zajeďte na Ludwigkirchplatz. V této jedné z nejdražších částí Západního Berlin najdete výhradně velká jména v té nejlepší kvalitě. Prada, Armani, Lagerfeld, Missoni, Dolce & Gabbana, Escada, Roberto Cavalli, Miu Miu, boty Manolo Blahnik nebo Christian Louboutin, kabelky Chanel a Hermès. Majitel Peter Herbst-Leimbach pracoval jako model a designér pro Karla Lagerfelda a jeho špičkové kontakty v oboru používá dodnes.
First Hand, Second Hand & Vintage, Ludwigkirchstraße 8, 10719 Berlin

firsthand-secondhand-vintage-berlin-2

firsthand-secondhand-vintage-berlin-3

firsthand-secondhand-vintage-berlin

Paul’s Boutique

Já bych si cizí boty asi na nohu nedala, ale pravdou je, že velký sortiment tenisek — prý přes 1 000 — se zde těší velké oblibě. K tomu Nudie Jeans a Used Denim od Wrangler. Specialitou jsou i použité motocyklové přilby nebo ghettoblastery. Prostředí obchodu je trochu výstřední, i proto stojí za návštěvu.
Paul’s Boutique, Oderbergerstraße 47, 10435 Berlin

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-2

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-3

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-5

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-4

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-6

pauls-boutique-secondhand-vintage-berlin-7

Trash Schick

Ve Friedrichshainu najdete kvalitní boty a zaplatitelné designerské kousky pro ty, kteří rádi nosí něco neobvyklého. Sortiment oblečení od 80. let až po vojenské bundy. Shop existuje již 30 let a je známy výběrem historických kousků.
Trash Schick, Wühlischstraße 31, 10245 Berlin

Trash-Schick-berlin-vintage-secondhand

Hotel Ellington

Dvakrát do roka se koná Flohmarkt deluxe v hotelu Ellington v Nürnbergerstrasse (nedaleko KaDeWe). Není velký, ale za návštěvu stoji. Příští je v neděli 17. listopadu od 12—16 h. Tak třeba se tam uvidíme!

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-2

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-3

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-4

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-5

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-7

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-6

hotel-ellington-berlin-vintage-secondhand-8

Bleší trh Berliner Trödelmarkt

Samozřejmě v tomto výčtu nesmí chybět ani bleší trhy. Tady je ale seznam nekonečný, přesto pár z nich se vymyká: Ziehmarkt na Breitenbachplatz, Flowmarkt v Kreuzbergu v Prinzessinengärten, Mühlenmarkt v Griessmühle. Těm všem však vévodí jeden: Berliner Trödelmarkt 17. Juni, který se koná každou sobotu a neděli na Strasse des 17. Juni. A to již od roku 1973 bez přerušení! S jejich majiteli, manžely Wewerkovými, připravujeme rozhovor do vánočního vydání našeho magazínu N&N Praha/Berlin. Těšte se, Olga Wewerka je původem z Prahy!

blesi-trhy-berlin-vintage-secondhand

blesi-trhy-berlin-vintage-secondhand-2

Text Danuše Siering

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.