NF Neuron nabídne pohled na pandemii očima špičkových vědců

V době sociálních sítí a fake news je mnohdy těžké určit, co je pravda. O to více v období krize, kdy nás strach z pandemie a neznalost nového viru nutí hledat informace u nejrůznějších zdrojů. Tehdy by se k slovu měli dostat odborníci – vědci, kteří nám pomohou se v moři informací zorientovat. Připojte se spolu s námi k exkluzivní online diskusi „Pandemie: Fakta a nejbližší výhled“, kde budou své názory sdílet ti nejpovolanější.

„Cítíme, že více než kdy jindy potřebujeme znát postřehy a názory špičkových vědců, kteří nám pomohou se zorientovat v současné situaci a připravit se na nejbližší dny. Proto jsme se rozhodli poprvé Neuron club otevřít veřejnosti. Zaměříme se na krátkodobý výhled, možnosti vakcinace a dopady na duševní zdraví,“ vysvětluje Monika Vondráková, spoluzakladatelka a předsedkyně SR NF Neuron.

Monika Vondráková, spoluzakladatelka a předsedkyně SR NF Neuron.

Debatu zahájí lékaři Ladislav Machala a Petr Smejkal, kteří se vyjádří k aktuální situaci a přiblíží skutečné zdravotní riziko spojené s virem
SARS-CoV-2. Dále se bude diskuse točit kolem vakcín, o kterých pohovoří prof. Neil Stahl, spoluzakladatel firmy Regeneron, která vyvinula koktejl protilátek REGN-COV2. Nebude chybět ani epidemiologický pohled Rastislava Maďara.

Účastníci diskuse.

V posledních měsících jsme slyšeli mnoho také o křivce možného vývoje, faktorech, které ji ovlivňují a dalších exaktních výpočtech. Těm se v rámci online diskuse bude věnovat matematik Jana Kulveita z Oxfordu. Psychologické hledisko koronavirové pandemie představí Julie Chytilová z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, která zanalyzuje výsledky studie o duševním zdraví včetně toho, na jakou část obyvatel pandemie dopadá nejvíc, co lze očekávat a jak postupovat.

Debatu budou moderovat biochemik Jan Konvalinka a parazitolog Julius Lukeš, během diskuse bude samozřejmě prostor i na vaše dotazy.

Panelová online diskuse s názvem „Pandemie: Fakta a nejbližší výhled“ se uskuteční v úterý 10. listopadu od 17:00 v televizním studiu Deloitte. Online přenos je zdarma, stačí se jen zaregistrovat přes web zde.

Náš rozhovor s Monikou Vondrákovou, spoluzakladatelkou a předsedkyní SR NF Neuron si můžete přečíst zde.

Více o NF Neuron se dozvíte zde.

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Čas na Stubai

       ·   18.03.2024
Němci první, Češi třetí. To je statistika loňských návštěvníků Stubaiského ledovce. Necelých dvacet kilometrů od Innsbrucku se lyžuje až do května.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch

Boeckl und Kokoscha: Eine wahre Rivalität?

       ·   27.02.2024
Albertina Modern, die sich direkt gegenüber der ikonischen Wiener Jugendstil-U-Bahn-Station Karlsplatz von Otto Wagner und Joseph Maria Olbrich befindet, bringt aktuell in ihren Untergeschoss-Sälen die Schau „Herbert Boeckl – Oskar Kokoschka. Eine Rivalität.“ Darin präsentiert