Příroda se koronavirem ovlivnit nenechá

Všichni máme v poslední době pocit, že se svět zastavil a že nic není jako dřív. Pro přírodu to ale neplatí. Zahrady, lesy i městské záhony vesele vítají jaro, protože na ně je karanténa krátká. Díky bohu!

Naše redakce dala dohromady pár postřehů z míst, kde se během karantény nacházíme a kde nám příroda dělá radost a čistí mysl. Snad zlepší náladu i vám!

Barbora: Každý víkend nyní patří výletům do přírody s lahví dobrého vína a svačinou v batohu. Tentokrát jsme vyrazili na vrch Křemešník (765 m.n.m.), který je významným poutním místem a leží kousek od města Pelhřimov. V lesích vždy načerpám novou energii a mám pocit, že svět je v pořádku, takže se snažím nedělat si z aktuální situace moc velkou hlavu, ale občas se na ni postavím. 

Danuše: Matička od Miroslava Hudečka ochraňuje i rozkvetlou sakuru a zlatý déšť. (Berlín)

Karin: Letošní jaro je pro mě jako nová naděje…

„Naděje. Je to jako kapka medu, jako pole tulipánů, které na jaře rozkvete. Jako ranní déšť, jako pošeptaný slib, jako bezmračná obloha, jako dokonalá tečka na konci věty.“ —  Tahereh Mafi  

Po cestách, kterými procházím pravidelně… Tyto fotografie jsou z letošního nadcházejícího jara, z procházek, které končily studeným červánkovým západem slunce i dny, kdy jsem se mohla jara nadechnout v květinovém ateliéru Jolany Hršelové.

Kateřina: Lesy ve Slezsku se probouzí zvolna, zelený mech a nalité pupeny jsou předzvěstí jara. Srnky, veverky a lesní ptáci, to je přesně ta společnost, která vás nikdy nezklame…

Tereza: Podkrkonoší, můj druhý domov, je na jaře vždycky trochu pozadu. Příroda se tam začíná probouzet teprve teď, ale stejně jako každý rok se i letos vyplatilo počkat. Je dobré mít jistotu, že to nejčistší místo, které znám, je pořád stejné, ať už je situace jakákoliv.

Veronika H.: Kdyby hlavní vlna koronaviru přišla na podzim nebo v zimě, možná by nálada národa byla mnohem depresivnější. Naštěstí nám stávající jarní období připomíná, že je stále z čeho se těšit. Přírodu vir neporazí, a tak se můžeme těšit z rozkvetlých sakur, zlatého deště a dalších drahokamů jarní flóry. Buďme za to vděční. Příroda se probouzí a dává nám najevo, že přicházejí lepší zítřky. 

Veronika J.: Je pro jaro něco příznačnějšího než narcisy? Takhle zlatě teď září Berlin–Mitte.

Nejčtenější v nezařazených

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.