Prostřený Karlův most jako oslava společných setkání

Večeřet přímo na Karlově mostě by za normálních okolností znělo jako hodně divoký sen. O to víc, když byste chtěli sedět u 515 metrů dlouhého stolu, kde by vám dělaly společnost další dva tisíce lidí. Jak ale současná situace ukázala – nic není nemožné.

Foto: Michal Čížek.

Proto jsme mohli být v úterý 30. června svědky události, která se nejspíš už nebude opakovat. Slavnost s názvem Prostřený most zorganizoval spolek Piána na ulici společně s Prahou 1 jako symbolické rozloučení s obdobím omezení a izolace a zároveň jako přivítání letních prázdnin. Podmínky k účasti na této netradiční hostině byly dvě: včas se zaregistrovat a přinést něco dobrého k jídlu nebo pití. A zájem byl obrovský! „Když jsme vyhlásili, že pořádáme společné setkání na Karlově mostě a spustili jsme rezervační systém, byla všechna místa během čtyř hodin zaplněna, lidé se touží potkávat,“ uvádí kavárník Ondřej Kobza za spolek Piána na ulici.

Foto: Piána na ulici.

Foto: Michal Čížek.

Akce měla také poukázat na to, že historické centrum Prahy ožívá stejně jako její ostatní části a že není důvod se mu vyhýbat. „Chtěli jsme vyslat signál, že se zde opět žije a těšíme se na všechny slušné návštěvníky Prahy, kteří přijedou za jejími krásami. Tato akce se uskutečnila pouze jedenkrát, protože ji bylo možní zorganizovat jen díky této naprosto výjimečné situaci, kdy je Karlův most téměř prázdný,“ dodává starosta Prahy 1 Petr Hejma.

Foto: Michal Čížek.

Most jako symbol spojení zafungoval a vznikla událost, na kterou nikdo z návštěvníků jen tak nezapomene. Unikátní koncept totiž přivedl k jednomu stolu lidi, kteří se vůbec neznali, ale i přes to si vzájemně nabídli jídlo, které donesli, povídali si, a přitom se kochali opravdu vybraným výhledem.

Foto: Piána na ulici.

Foto: Piána na ulici.

„Atmosféra společného setkání byla neuvěřitelná, povečeřet přímo na Karlově mostě je zážitkem na celý život. Byl bych rád, kdyby se touto akcí inspirovala i další města se svými mosty a aby uspořádali podobný zážitek, třeba v Písku na Juditině mostě,“ přibližuje netradiční zážitek Ondřej Kobza.

Tak na společná setkání!

Více najdete zde.

Nejčtenější v kategorii Society

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.