#restartpodnikani Nejen rande boxy ze Saint Tropez

Pražská cukrárna Saint Tropez musela kvůli krizi upravit produkty. Začali péct vlastní chléb, rozvážet dorty nebo připravovat party a rande boxy. Podrželi je stálí zákazníci i dodavatelé.

Jak jste ne/fungovali za koronavirové krize?
Fungovali jsme přes výdejové okénko a zavedli zavážku dortů až do domu. I tak v době omezení vládních opatření nám prodej klesl o 90-95%.

Co jste všechno museli změnit?
Především jsme změnili způsob prodeje. Vše „take away“ a rozhodli jsme se, že připravíme prodej přes eshop, na které nyní intenzivně pracujeme.

Upravili jste také nabídku zboží?
Ano upravili. Rozšířili jsme a ještě budeme rozšiřovat nabídku pečiva. Ať chleby, tak francouzské pečivo, ale zavádíme i piknikové a rande boxy.

Co obsahují a jaký je v nich rozdíl?
Piknik box pro dva obsahuje například quiche, croissant, lemon tart, džus a rande box dva dorty dle výběru, makronky, malé prosecco a další.

Cítili jste nějak podporu od věrných zákazníků?
Nejvíce v době Velikonoc, kdy jsme obvolali naše zákazníky, kteří si rádi nechali připravit Velikonoční beránky a mazance.

Díky čemu jste to ustáli?
Díky finanční rezervě, ale hlavně vstřícnému postupu našich dodavatelů, kteří jsou benevolentní v případě odložených plateb. Zatím jsme nedosáhli na žádnou z vládních podpor, ale připravují se další, tak snad budeme mít štěstí.

Byla pro vás krize také v něčem pozitivního?
Každá krize plodí příležitost. Zrychlili jsme s nápady na inovace našich produktů a učíme se oslovit pražské zákazníky.

Jaké, popřípadě v čem?
Inovace a nápady jsou především ve změně naší nabídky. Ať je to pečivo nebo různé boxy, tak jde o eshop, který spustíme v červnu. A budeme zkoušet výrobu vlastních mražených jogurtů na léto. Můj sen je ještě rozšířit nabídku o víno, aby si mohli lidé odpoledne po práci sednout na sklenku, sýr a nasát atomosféru Malé Strany, která je unikátní.

Co se už nikdy nevrátí do starých kolejí?
Obávám se, že se nevrátí dlouhou dobu turistický ruch. Lidé se budou bát chodit jen tak na kávu a dort. Předpokládám, že spíše bude hodně populární zavážka a možnost si vše odnést domů.

Máte svoji rozvážkovou službu či outsourcujete?
Máme vlastní rozvážkovou službu. Vzhledem ke křehkosti dortů by zaběhlé služby nebyly vhodné.

Na co se nyní můžeme u vás těšit?
Pracujeme na nových dortech a hodně si slibujeme od snídaňových boxů, které představíme v červnu. Stejně jako nový motivační program pro stálé zákazníky.

Více na: cukrarnatropez.cz

Nejčtenější v kategorii Business

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch