#restartpodnikani Spojení, které funguje

Vegetarián, vegan nebo milovník masa, ve Spojce se mohou všichni sejít u jednoho stolu, bez kompromisů a předsudků. Spojka Karlín zkrátka spojuje všechny, kteří chtějí jíst dobře a kterým záleží na udržitelném přístupu. A ve spojování pokračuje i během krize.

14. 5. 2020

Restaurace byla do dnešního dne zavřená, nadšený tým ze Spojky však po celou dobu uzavření vymýšlel různé možnosti, jak hostům dál nabízet své služby a nepřipravit je o zážitek z dobrého jídla. Do tohoto týmu patří i Helena Slavíková, která k přístupu Spojky během krize dodává: „Důležité pro nás je udržet se v povědomí našich zákazníků a přinášet jim i v této těžké době nabídku kvalitních jídel, na která jsou od nás zvyklí.“

Restaurace už vyzkoušela vlastní rozvozy i různé rozvážkové služby, přes Rohlík Bistro nabízí čerstvá a šokově chlazená jídla, peče vlastní pečivo a na každý den chystá nabídku obědů s sebou. Ve Spojce je však důležitou hodnotou nízká ekologická zátěž a Helena proto k rozvozům po skončení stávajících omezení říká: „Zatím o rozvozech do budoucna neuvažujeme, protože žádný z aktuálně dostupných provozovatelů rozvážkové služby nenabízí alternativu k jednorázovým obalům, které za nás nejsou tou správnou cestou.“

Kromě aktivit pro své zákazníky myslí Spojka i na ty, kteří jsou v této době nejvytíženější, a proto se zapojila do projektu Nesnězeno. „S projektem Nesnězeno jsme spolupracovali v rámci jejich projektu Dobroty pro zdravotníky, kdy mohli zákazníci skrz aplikaci Nesnězeno podpořit zdravotníky a pomoci tak těm, kteří to nejvíce potřebovali. Přemýšleli jsme nad tím, jaké jídlo vyrobit, abychom zdravotníkům dopřáli rychlou energii s kvalitními surovinami, a tak jsme se rozhodli pro sendviče z našeho vlastního chleba, šunky bez cukru a vajíček z volného chovu. Celkem jsme vyrobili 200 sendvičů, které putovaly do Motola a Na Homolku,“ popisuje Helena.

Tolik aktivit na jeden podnik opravdu není málo. Důležité však je, že to zafungovalo a ode dneška si můžete ve Spojce vychutnat zbrusu nové menu, které se servíruje na venkovní zahrádce.

A v čem je kouzlo? „Upřímně nevím, jestli se na celé té situaci dá najít něco, co bychom mohli považovat za „úspěch“. Bez úzkého týmu lidí, který je srdcem Spojky a který dělal všechno pro to, abychom brzy mohli zase otevřít, bychom to určitě nezvládli,“ dodává Helena.

Více o restauraci a nové menu najdete zde.