Stephan Schilgen: Extra ordinary

Dnes měla být po velké rekonstrukci otevřena restaurace v Berlin-Mitte, v kultovní Torstrasse. Mega location, chytrý gastronom, perfektní šéfkuchař, geniální designér. Co víc si přát! Maličkost… aby se otevřelo a mohli jsme přijít.

Tento rozhovor je s designérem celého projektu, Stephanem Schilgenem. Neexistuje mnoho takových lidí, jako je on. V hlavě i v srdci v pořádku, inteligentní kreativec první třídy.

Stephane, motto designu restaurace je Schwarzwald meets Drag Queen. Co si pod tím mám představit?  

Krátce řečeno, venkov se potkává s metropolí. Bonsai je symbol přírody, zde je ale velmi arty a působí jako most.

Vařit budou tři bratři ze Schwarzwaldu. Jejich ambice jsou vysoké…

Ano, ale mají jednu výhodu. Oni umí opravdu vařit. A také mají odvahu experimentovat. Vlastní šunkou počínaje až po fermentované hranolky, to je jejich velmi individuální linie od domácí až po velmi moderní kuchyni. 60 % pro vegetariány, 40 % pro ty ostatní a pro mě (úsměv).

Všechny tvoje projekty působí velmi lehce, přesto vím, že jsou propracované do posledního detailu. V jaké meditativní poloze jsi se nacházel, když jsi restauraci navrhoval?

Od počátku jsem chtěl vytvořit místo, kde je možno vymanit se z letargie. Vytvořil jsem atmosféru, která dává prostor vlastní fantazii…. Jsem teď v klubu? Nebo na výstavě? Nebo v kontemplativním prostoru?

Až se o tom budeme moci na vlastní kůži přesvědčit, budeme dále informovat. A také prozradíme, jak se restaurace jmenuje.

Stephan Schilgen patří k nejvýraznějším interiérovým designérům současnosti. Je autorem mnoha show, butiků a přehlídek např. pro Chanel, Omegu, Bulgari, pro Red Bull Music Academy navrhnul Funkhaus Berlin. Je expertem na návrhy “extra ordinary”, kombinuje staré a nové, vždy pod uměleckým aspektem. Jeho motto: “Nemůžu znovu vynalézt kolo. Ale správnou kombinací můžu vytvořit něco nového, jedinečného.” 

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Čas na Stubai

       ·   18.03.2024
Němci první, Češi třetí. To je statistika loňských návštěvníků Stubaiského ledovce. Necelých dvacet kilometrů od Innsbrucku se lyžuje až do května.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch

Boeckl und Kokoscha: Eine wahre Rivalität?

       ·   27.02.2024
Albertina Modern, die sich direkt gegenüber der ikonischen Wiener Jugendstil-U-Bahn-Station Karlsplatz von Otto Wagner und Joseph Maria Olbrich befindet, bringt aktuell in ihren Untergeschoss-Sälen die Schau „Herbert Boeckl – Oskar Kokoschka. Eine Rivalität.“ Darin präsentiert