Tipy WeTravel – Dovolená ve Znojmě v duchu #mastozadax

Cestování po Česku má letos v létě v plánu řada z nás. Ať už vás lákají přírodní krásy nebo spíše historické památky a centra měst, rozhodně je z čeho vybírat. Navíc tak máte možnost přispět místnímu cestovnímu ruchu a pomoci rozvoji jednotlivých měst, památkových zón a organizací. V tomto duchu letos plánuje léto i město Znojmo, které pro své návštěvníky připravilo nabídku, která se neodmítá!

V čem to spočívá? Za podporu místních kaváren, restaurací nebo hotelů můžete za odměnu poznat ty nejzajímavější turistické cíle zdarma. Kampaň Znojmo Zadax funguje jednoduše: Ve vybraném podniku, který je do projektu zapojen uděláte útratu (150,- v restauraci, 500,- v hotelu nebo 200,- za další služby), při placení si řeknete o poukaz #mastozadax a ten na pokladně vybrané památky vyměníte za volnou vstupenku.

„Naším primárním cílem není dostat do podzemí nebo na radniční věž dvakrát tolik turistů a vybrat více na vstupném, ale naznačit turistovi, že je skvělé se u nás ubytovat, zajít si tu na oběd nebo do kavárny a využít dalších atraktivit města, protože pak bude mít naše krásné památky, prohlídku města nebo vybrané akce volný vstup, tedy zadax,“ vysvětluje pointu kampaně starosta Grois.

A kam budete moci poukaz využít? „Držitel poukazu si bude moci vybrat z čtyř objektů – podzemí, radniční věže, hradebního opevnění a Expozice pivovarnictví, dále je v nabídce prohlídka města případně návštěva letního kina ve dnech, kdy budeme promítat,“ vyjmenovává nabídku Znojmo Zadax František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Hledejte samolepku #mastozadax

Konkrétní podniky, které jsou do kampaně zapojeny najdete zde. Případně stačí během procházky Znojmem hledat samolepku #mastozadax, která tato místa označuje.

„Partnerům navíc poskytneme propagačními materiály kampaně a samolepku, kterou si označí svou provozovnu, aby turisté věděli, že jsou součástí #mastozadax. Doufám, že tuto příležitost nastartovat opět cestovní ruch využije co nejvíce podnikatelů, posílí se tak vzájemný patriotizmus a samolepky budeme nacházet na každém vchodu do hotelu, penzionu, restaurace, kavárny a dalších provozů služeb,“ věří v úspěch Znojmo Zadax Koudela.

Kromě letošní kampaně samozřejmě platí i stálá lákadla, díky nimž do Znojma ročně přijíždí mnoho turistů. „Znojmo je krásné historické město, obklopené nádhernou přírodou a vinicemi, umíme tu výborná vína a vaříme i skvělé pivo. Náš region je naprosto ideální pro stále více žádanou aktivní dovolenou, na své si tady přijdou příznivci turistiky, cyklovýletů i vodáků. Slunečné a teplé počasí je u nás v létě zaručeno,“ připomíná přednosti jihomoravského královského města Znojma starosta Grois.

Více informací najdete zde.

Foto: Znojemská Beseda

Nejčtenější v kategorii Travel

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Čas na Stubai

       ·   18.03.2024
Němci první, Češi třetí. To je statistika loňských návštěvníků Stubaiského ledovce. Necelých dvacet kilometrů od Innsbrucku se lyžuje až do května.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch

Boeckl und Kokoscha: Eine wahre Rivalität?

       ·   27.02.2024
Albertina Modern, die sich direkt gegenüber der ikonischen Wiener Jugendstil-U-Bahn-Station Karlsplatz von Otto Wagner und Joseph Maria Olbrich befindet, bringt aktuell in ihren Untergeschoss-Sälen die Schau „Herbert Boeckl – Oskar Kokoschka. Eine Rivalität.“ Darin präsentiert