TOP 5 nejlepších hausbótů a půjčoven v Berlíně a okolí

Cestovat či necestovat? A jestli ano, kde se mohu bezpečně ubytovat, obzvlášť ve velkoměstě? Máme pro Vás tipy, které umožňují přespat v Berlíně a Braniborsku individuálně, a přitom Vám přírodní krásy leží u nohou. Objevte Berlín na hausbótu! Pro ty, kteří již znají Berlín z hotelu, penzionu či Airbnb, je změna perspektivy z vody příležitostí poznat zcela nová zákoutí města.

Berlínem protéká jedenáct splavných vodních cest o délce téměř 200 km; chcete-li projet všechny trasy, musíte překonat dvě zdymadla, v Charlottenburgu a Mühlendammschleuse. Oblíbenými plavebními oblastmi jsou jezera Wannsee a Tegeler See, která mají dohromady 6,7 km2 na západě, a jezero Müggelsee, které se rozkládá na ploše 7,5 km2 na východě.

Sestavili jsme pro Vás TOP 5 nejlepších hausbótů a půjčoven v Berlíně a okolí, aby vaše dovolená na vodách metropole byla nezapomenutelným dobrodružstvím. V zásadě platí, že lodě do 15 PS (koňských sil) nevyžadují licenci. A tak stačí krátký briefing a vyrážíme.

1. Nautilus Hausbootcharter

Pravděpodobně nejmodernější a nejluxusnější způsob, jak prozkoumat vody Berlína a jeho okolí. Inovativní designové hausbóty Nautilus nezapomínají snad na žádné přání a velkorysé panoramatické zasklení umožňuje jedinečný pohled na přírodu. Berlínská firma existuje od roku 2010 a sama lodě navrhuje, vyrábí, půjčuje i prodává. Ve vkusně zařízených hausbótech najde místo až šest osob. Některé lodě jsou vybaveny saunou a podlahovým vytápěním, ty si lze pronajmout celoročně. Proto ani plánování zimní dovolené v Berlíně na vodě nestojí nic v cestě. V Berlíně mají k dispozici celkem jedenáct lodí.

www.nautilus-hausbootcharter.de

2. BunBo – Das BungalowBoot

Luxusu se nemusít vzdát ani když chcete prozkoumat na vodě okolí Berlína. V Braniborsku na vás čeká BunBo v Königs-Wusterhausenu. Jak už sám název napovídá, jedná se o kombinaci bungalowu na lodi. Plné vnitřní vybavení, na terase houpací síť k odpočinku a grilování přímo na lodi. Nezapomeňte si vzít sebou kytaru a atmosféra táboráku na vodě je perfektní. Pro výlety na pobřeží si můžete vzít na palubu i jízdní kola. Domácí mazlíčci jsou na palubě vítáni a pro alergiky na zvířecí srst jsou k dispozici i lodě bez alergenů.

https://bunbo.de/

3. Berlin Hausboot

Houseboat White kombinuje výhody lodě s komfortem domova. A přitom můžete naprosto soběstačně plout po řece bez zastávky minimálně dva dny. Domácí přístav se nachází na Stößensee. Bydlíte uprostřed přírody Grunewaldu, máte výborné spojení veřejnou dopravou (autobusová zastávka ve vzdálenosti 300 m) a do centra města je to jen pár kilometrů. Není zde žádná komerční lodní doprava, téměř žádné vlny, a proto jde o velmi chráněné místo na pobřeží.

www.berlin-hausboot.com

4. Unruh-Marina

Stále častěji je na vodách Berlína vidět nové hausbóty, jejichž elegantní design se nedá jen zlehka přehlédnout. Flotila společnosti Unruh Marine čítá 60 lodí v délkách od 8 do 14 metrů, které splní každé přání zákazníka co do velikosti, vybavení i ceny.

Dovolená na lodi z Unruh Marine je v současné době možná z pěti základen, v okolí Berlína najdete hausbóty v nedalekém přístavu ve Werder. Centrální poloha je přímo na řece Havel, ale také mimořádně příznivá dopravní vazba na blízkou dálnici A10 zaručuje velmi dobrou dostupnost ze všech směrů a činí přístav ideálním výchozím bodem i pro poznávání krás Braniborska.

https://www.unruh-marine.de/hausboote/

5. Huckleberry’s Tour

Pronajmout si můžete i rafty. U Huckleberry’s Tour je dobrodružství na prvním místě: vybaveni jsou tím nejnutnějším a přesto se můžete vydat i na vícedenní dobrodružství – s 50 rafty mají největší flotilu v Německu. Jsou stacionování na pěti místech; rafty v Postupimi nabízejí místo pro maximálně 8 osob a nevyžadují řidičskou licenci. 

Pokud plánujete i přespání  na raftu, můžete si objednat suchou toaletu a vybavení na vaření a spaní. Pro chladnější období si můžete pronajmout také malé topení.

https://www.huckleberrys-tour.de/

Nejčtenější v kategorii Travel

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch