Ukážeme vám berlínské návrháře, kteří vás ohromí

V Berlíně je spousta skvělých a kreativních návrhářů, jejichž nápady dělají svět módy zajímavějším. Přinášíme vám tipy na designéry, v jejichž jedinečných návrzích vás zaručeně nikdo nepřehlédne.

Foto: Lisa Lankes, Facebook / IndiAnna.

1. NAKT

Clubwaer značka NAKT je pro odvážné. Elegantní a nápadité oblečení definuje zakladatel Moritz Danner jako “tvrdé střihy, ujeté minimalistické vzory, elegantní řetězy a výrazné železné přezky“. Jejich oblečení najdete v obchodech po celé Evropě, v jejich studiu v Berlin-Neuköllnu a v internetovém obchodě. Anebo se vydejte do Berlína, 7. srpna na jejich NAKT BOAT RAVERS PARTY. Věřte mi, nudit se nebudete!

Foto: Facebook / Nakt.

2. AFTER MARCH

Originální, průkopnický styl zakladatelky April von Stauffenberg spočívá v proměně běžných košilových rukávů do povznášejících křídel. U zrodu značky After March stálo přání použít ten nejudržitelnější materiál (tj. vintage) a vytvořit z něho neodolatelně stylové kousky pro muže i ženy. Vysoce kvalitní košile shání April v berlínských secondhandech.

Foto: Dominik Schulthess.

„Často jsou to nenošené, v buticích neprodané oděvy, které dokonce stále nesou značky původních výrobců, ať už je to Gucci, Boss, Etro, Van Laack, nebo Olymp,“  vysvětluje stále usměvavá April. Všechny jsou ze stoprocentní bavlny, většina pochází z Německa, Itálie a Francie. April spolupracuje s místními krejčími a veškerou přepravu provádí sama na vlastním kole. Její upcyklované košile a blejzry se během krátké doby objevily na přehlídkových molech i v předních fashion magazínech.

3. STARSTYLING

Za touto nekonvenční a experimentální módní značkou stojí od roku 2000 Katja SchlegelKai Seifried. Zastánci funkční a nevšední módy dokazují, že úspěch je možný i v rozporu s mainstreamovým myšlením. Dnes je Starstyling  neodmyslitelnou součástí německého módního průmyslu a je všeobecně známý jako průkopník kreativní berlínské scény. A jak to vidí návrhářské duo? “Nikdy jsme nedělali žádnou reklamu ani nic podobného. Podle našeho názoru se o něčem výjimečném a kvalitním lidé rychle dozví.“ Design a výroba probíhá převážně ručně v Berlíně a EU.

Foto: Facebook / starstyling.

4. IVY BERLIN

Nový standard pro nestandartní módu. Návrhářka Tessa Ivy se zasazuje o udržitelnost a inkluzivitu v oblasti módy, která je věnována hlavně oblečení na party.  IVY móda je pohodlná a zároveň vzrušující, ideální pro 24 hodin tance na festivalu či na party. Najdete ji v obchodě Shop Radical ve Friedrichshainu a v jejich internetovém obchodě. Ivy všechno navrhuje a vyrábí v Berlíně.

Foto: Faacebook / IVY Berlin.

5. INDYANNA

Chcete vyrazit na party a jste odvážnější? Potom musíte sáhnout na to nejlepší z berlínského klubového oblečení. Značku Indyanna založila Anna, absolventka módní školy, s šicím strojem a snem stát se úspěšnou značkou alternativního oblečení. Její styl charakterizují cvočky a hroty, bláznivé vzory jako kráva, had a plameny a spousta síťoviny. Indyannu najdete v konceptuálním obchodě Coexist ve Friedrichshainu, který vlastní a provozuje.

Foto: Lisa Lankes, Facebook / IndiAnna.

6. LOOK54

Od konce 90. let je Timo Röpcke v Berlíně znám jako DJ Ultimo. Na tančící ploše vznikla inspirace pro trička s ústředními tématy “rock’n’roll“ a “berlínský způsob života“. Timo je přesvědčen, že už od dob J.F. Kennedyho je všeobecně známo, že se nemusíte narodit v Berlíně, abyste se cítili jako Berlíňané. Mimochodem, stejně to vidí i slavná parta světových rockových hvězd: Uriah Heep, Alice Cooper, Kim Wilde nebo Rick Parfitt ze Status Quo, kteří nosí styl LOOK54 na pódiích po celém světě. Trička, mikiny, bundy a doplňky se tisknou a dokončují ručně v jejich sídle v Berlin-Charlottenburgu. Všechno dělají sami, všechno pod jednou střechou, všechno uprostřed Berlína. Vše lze zakoupit v jejich pěti obchodech v Berlíně a na internetu

7. OBECTRA

V dokonalé symbióze s “berlínskou uniformou“ vyrábí společnost Obectra oblečení pouze v černé barvě. Jejich kousky jsou vyrobeny z ekologických materiálů a často z “vintage kůže”. Vyrábějí pohodlné mikiny, harémové kalhoty, spodní prádlo a trička a také celou řadu fetišistického oblečení. Veškeré jejich oblečení se vyrábí v jejich berlínském studiu v Neuköllnu, kde může tyto unikáty i zakoupit.

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch