Vanguard — ležérní elegance

Pro Ivanku Kowalski je design vysněnou prací i zálibou. Její čistý, moderní a přitom velmi příjemný styl nyní najdete i v unikátním projektu VANGUARD.Pro Ivanku Kowalski je design vysněnou prací i zálibou. Její čistý, moderní a přitom velmi příjemný styl nyní najdete i v unikátním projektu VANGUARD.

Vaše realizace jsou velmi rafinovaně a nenásilně propracované do nejmenšího detailu. Co je pro vás při tvorbě nejdůležitější?
Mám to štěstí, že si mohu zakázky vybírat. V první řadě se mi projekt musí líbit a důležité je, abychom byli také s klientem na jedné vlně. Mám ráda ležérní eleganci a nadčasovost, používám kvalitní klasické materiály jako dřevo, přírodní kámen a beton. Pokud je to možné, vyladím vše do posledního detailu tak, aby vše spolu souviselo barevně i materiálově.

vanguard-kowalski-rozhovor

Podílíte se na unikátním projektu luxusních loftových bytů Vanguard. Čím je unikátní bývalá Microna, která původně sloužila jako továrna na letecké přístroje?
Celý prostor je naddimenzovaný, dnes už by nikdo takovým způsobem nestavěl. Díky těmto původním dispozicím továrny je možné realizovat takové nápady, jako je například výtah na auta. To skutečně nevidíte často ani ve světě. Velkorysý industriální základ, munumentální výška stropů a svoboda v řešení dispozic interiéru, to je unikátní. Je to již má druhá zakázka pro PSN a jsem ráda, že jsem se na ní mohla podílet.

vanguard-kowalski-rozhovor-2

Co vám dalo nejvíce práce?
Navrhovala jsem dispozice pro tři typy bytů, z toho ty největší s dvěma ložnicemi, to byl opravdu složitý úkol. Budou to nádherné světlé byty a pokud bych si měla osobně vybrat ve Vanguard bydlení, tak by to byl právě některý z nich.

vanguard-kowalski-rozhovor-3

V jaké fázi se projekt momentálně nachází a pro jaký typ lidí je takové bydlení určeno?
Po velké a důsledné přípravě se tento projekt od začátku září staví. Byty by měly být dokončeny v roce 2021. Myslím, že se budou líbit lidem, kteří mají rádi prostor – tady si kromě plochy kupujete také objem. Řekla bych, že se budou líbit lidem mladým duchem se vztahem k designu a umění. A navíc je to skvělé řešení pro všechny, co vyhledávají ruch velkoměsta a přírodu zároveň.

vanguard-kowalski-rozhovor-4

Vanguard

Největší proměna industriálních prostor na bydlení v Česku. Čtrnáctipatrová naddimenzovaná konstrukce s mimořádnou nosností nabídne luxusní loftové bydlení, které je unikátem v celoevropském měřítku. Vysokonosný výtah, který vede středem budovy, umožní zaparkovat vůz přímo u vchodových dveří. V rámci společných prostor budou dispozici také velkolepé střešní terasy.

Ivanka Kowalski

Vystudovala Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy v Praze a poté získala titul Master of Science v aplikované matematice na Oxfordské univerzitě v Anglii. Po kariéře v bankovnictví u Morgan Stanley a v Evropské bance pro rozvoj se vrátila ke své první lásce – designu.

kowalski-rozhovor

Text Kateřina Černá Foto archiv

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Čas na Stubai

       ·   18.03.2024
Němci první, Češi třetí. To je statistika loňských návštěvníků Stubaiského ledovce. Necelých dvacet kilometrů od Innsbrucku se lyžuje až do května.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch

Boeckl und Kokoscha: Eine wahre Rivalität?

       ·   27.02.2024
Albertina Modern, die sich direkt gegenüber der ikonischen Wiener Jugendstil-U-Bahn-Station Karlsplatz von Otto Wagner und Joseph Maria Olbrich befindet, bringt aktuell in ihren Untergeschoss-Sälen die Schau „Herbert Boeckl – Oskar Kokoschka. Eine Rivalität.“ Darin präsentiert