Ve spojení hudby a vína, to je Hudba na vinicích

Velké letní festivaly letos padly, situace si volá po nových konceptech a jedním takovým je i unikátní počin, který v sobě propojuje vinařství a jejich vinice s milovníky hudby a vína. Během celého léta tak můžete zažít speciální koncertní projekt Hudba na vinicích. Autoři akce pořádají i úspěšný rodinný festival Přehrady.

Víno se dokonale snoubí nejen s pokrmy, ale také s hudbou. V areálech několika moravských a jednoho českého vinařství tak můžete během letošního léta zažít exkluzivní koncerty v objetí vinohradů. Jde o ideální koncept, jak si vychutnat dlouhé letní večery, lahodná vína a špičkové hudebníky v podání nejzásadnějších jmen české hudební scény! Na starosti jej mají tvůrci prvního rodinného festivalu u vody – Přehrady fest, který zažijete i během tohoto léta!

První ročník putovního festivalu Hudba na vinicích zve na koncerty ikonického Davida Kollera, oblíbeného Tomáše Kluse, charismatické Anny K., šprýmařských MIG 21 nebo písničkáře Pokáče. Stačí si vybrat termín, interpreta a vinařství, mezi kterými letos najdete prosluněné Vinařství SONBERK u Popic, atraktivní Vinařství CHÂTEAU VALTICE přímo v malebné obci Valtice, české Vinařství TŘEBÍVLICE pod hradem Hazmburk u Lovosic a nově otevřený architektonický skvost, o kterém jsme již psali ZDE – areál Vinařství LAHOFER v Dobšicích u Znojma. Již tento čtvrtek se rozezní nebe nad třebívlickým vinařstvím Johann W písněmi od Anny K. a na stejném místě se o uměleckou show v sobotu – v malebném objetí Českého středohoří – postará originální hudební partička MIG 21.

Nový koncept je výsledkem zrušených hudebních festivalů, který přirozeně vyplynul v důsledku nařízených opatření spojených s koronakrizí. Jde o projekt, o kterém jeho organizátoři již dlouho přemýšleli a který dlouho odkládali, protože na jeho realizaci zkrátka nebyl čas. Letos ale logicky vysublimoval ze situace, která na hudebním trhu aktuálně panuje. „Jsme překvapeni pozitivními ohlasy, ve které jsme sice tajně doufali, ale netušili jsme, že přijdou v tak příznivé vlně. Ať už od vinařství, která musela také přehodnotit svá prázdninová programová schémata, tak od hudebníků a hlavně od spokojených návštěvníků,“ uvádí Tomáš Staněk, pořadatel a iniciátor myšlenky akce Hudba na vinicíchPřehrady festu.

„Potvrdilo se nám, že propojení malebného zázemí viničních domů, kvalitní hudby a skvělého vína zkrátka funguje, takže již nyní přemýšlíme o příštím ročníku, kdy chceme zúčastněná vinařská místa i kapely dále rozšířit,“ dodává organizátor s tím, že však chtějí udržet exkluzivitu akce pro návštěvníky ve smyslu dostatečného prostoru, pohodlí a také příjemného osobního kontaktu s daným vinařstvím. Hudba na vinicích je zkrátka nápaditý projekt, který mění přístup k hudebním akcím. Už nejde „jen“ o koncert, ale o komplexní zážitek postavený na atmosféře místa, objevování tématických souvislostí a podpoře tuzemské hudební a vinařské scény.

Více informací a vstupenky na: hudbanavinicich.cz

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.