Vychází Guinnessova kniha rekordů pro rok 2021. Nejtetovanější muž je z Německa

Rolf Buchholz se stal opět nejtetovanějším mužem světa. Tento šampión, jenž rekord oslavil poprvé už před deseti lety, má potetovaných 90 procent plochy svého těla. IT konzultant z Dortmundu si přitom nechal udělat své první tetování a piercing až ve čtyřiceti letech.

Foto: Michael Whitty, Guinness World Records.

Dnes jednašedesátiletý Buchholz to vzal každopádně hopem a nyní už má 481 piercingů plus 35 implantátů. Jen v okolí jeho úst se dá napočítat
111 piercingů. Co bylo nejbolestivější? Podle Rolfa prý tetování na dlaních. Bylo údajně mnohem bolestivější než rohy, které si nechal na čele implantovat pod kůži. Má rozdělený jazyk, magnety pod konečky prstů a roztáhnuté ušní boltce.

Problém jen v Dubaji

Na otázku, jaký to je pocit být v Guinessově knize rekordů, odpověděl: “Děkuji, je to něco zvláštního. I kvůli téhle knize se mě lidé často ptají, proč jsem začal s tetováním a piercingem. Na to jsem nikdy nenašel odpověď. Začal jsem a užívám si to doposud. Nedělám žádné plány. Pokud se mi něco na lidech líbí, nechám si to udělat.”

Má někdy s tetováním problémy? “Obvykle problémy nemám. Lidé se jen dívají, ale neříkají nic jiného. Jediný případ, kdy jsem měl problémy, byl při vstupu do Dubaje. Nakonec mě do Dubaje nepustili. Musel jsem se tedy vrátit zpět do Německa.”

Záliba v hácích

Rolf má ještě jednoho bizarního koníčka, kterému se intenzivně věnuje. Rád se zavěšuje za háky na lanech. Ony háky jsou samozřejmě zabodnuty přímo do jeho těla. 

I v jednašedesáti prý ale stále hledá nové výzvy. V posledních dvou letech mimochodem startoval na čtyřech maratonech.

Více o historii tetování najdete zde.

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.