Výtvarné umění, design a architektura, mladí současní umělci i kulturní eventy — to vše je Kvalitář

V první řadě jsou to ale výstavy, které se od sebe liší stejně dramaticky, jako ti zmínění umělci. Možná si tak jako já říkáte, jaké by to bylo vidět všechno pohromadě, prohlédnout si některá díla ještě jednou, vidět je v kontextu diametrálně odlišných prací. Jaké by bylo nahlédnout do depozitáře.V první řadě jsou to ale výstavy, které se od sebe liší stejně dramaticky, jako ti zmínění umělci. Možná si tak jako já říkáte, jaké by to bylo vidět všechno pohromadě, prohlédnout si některá díla ještě jednou, vidět je v kontextu diametrálně odlišných prací. Jaké by bylo nahlédnout do depozitáře.

Právě to můžete teď díky výstavě Selection udělat. Jak napovídá název, jedná se o výběr z depozitáře umění a designu, který reprezentuje autory, s nimiž galerie spolupracuje. Najdete zde obrazy, objekty i instalace například od Petra Duba, Alžběty Krňanské nebo Benedikta Tolara, mezi zástupci ze světa designu nechybí Lukáš Novák ani Lucie Koldová.

Jeden z majitelů galerie, architekt Marek Habr sám uvádí, že „Kvalitář nechce být pouze galerií či showroomem designu. Formuje se jako dynamická platforma zastřešující výtvarné, architektonické a designerské projekty nejrůznějších forem. Společnou ambicí všech poloh Kvalitáře je jakési obecné zpřístupnění výtvarného umění, architektury i designu, stejně jako další komunikace mezi odborníky a laickou veřejností.“ To všechno se přirozeně odráží i v charakteru celého depozitáře a výstavy Selection.

Kvalitář v současné době představuje nový web, který návštěvníkům mimo jiné umožňuje i interaktivní prohlídku 360°. Jedním kliknutím si tak můžete výstavu projít online. Osobní prohlídka depozitáře umění a designu je po domluvě s galerií možná kdykoliv během roku.

kvalitar-vystava-umeni-architektura-design-2

kvalitar-vystava-umeni-architektura-design-4

kvalitar-vystava-umeni-architektura-design-3

Online návštěvu si můžete vyzkoušet na:kvalitar.cz/3d-prohlidka

Text Tereza Vacková

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

The dark rooms exhibition

       ·   25.04.2024
Berlín nikdy neodpočívá. V této metropoli se zdá, že mír a čas jsou jen privilegiem pro vyvolené. Ale existují i výjimky.

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Aktuálně na německém webu

Von einer Punkprinzessin zur Geschäftsfrau 

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn und Taxis, einstige Punk-Prinzessin, mit toupiertem Haar und grellem Make-up, füllte in den 1980er Jahren die Titelseiten nicht nur der deutschen Presse. Nach dem plötzlichen Tod ihres Mannes Johannes von Thurn und

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač.