Začátek května s Kuřetem

Pomáhat ohroženým a znevýhodněným dětem, to je cílem sbírkového projektu Pomozte dětem, jehož symbolem je nám všem známé Kuře. Už 22 let tak můžeme přispávat na projekty, které mají smysl a měnit životy těch nejmenších. Odměnou je kromě dobrého pocitu i každoroční dobročinný koncert, o který nepřijdeme ani teď, v této nepříznivé době. Jak to tedy s Kuřetem letos vypadá?

Kuře v bačkorách, tak zní podtitul letošního ročníku sbírkového projektu, který Nadace rozvoje občanské společnosti pořádá ve spojení s Českou televizí. Znamená v první řadě to, že koncert proběhne trochu netradičně – z obýváků známých osobností české hudební scény. Už první májovou sobotu se tedy můžeme těšit třeba na Marii Rottrovou, Vojtu Dyka, Jiřího Korna & 4TET, Mira Žbirku a Ráchel Skleničkovou nebo na Dana Bártu. Diváci mohou sbírku jako vždy podpořit formou DMS na telefonní číslo 87 777.

Forem podpory je ale samozřejmě více. Můžete zvolit například převod na účet, smluvní dárcovství, které je určeno pro firmy, partnerství nebo spojenectví a řadu dalších. Každý podle svého uvážení a možností.

Vynechat nesmíme ani Peříčkový týden – celorepublikovou sbírku, která projekt Pomozte dětem podporuje. Letos budou dobrovolníci po celé republice už popáté vybírat finanční prostředky do zapečetěných kasiček a na oplátku rozdávat peříčkovou brož na ozdobu všem, kteří se sbírku rozhodnou podpořit.

Kuře zkrátka nelení ani v době karantény a svou misi plní dál, pomůžete mu?

Pomozte dětem: 2. května ve 20:05 na ČT1
Peříčkový týden:
4. – 10. května po celé republice

A jako přípravu na koncert si můžete zatím pustit písničku, kterou přímo pro Kuře nahrály známé české osobnosti:

#delatvicnezmusim

Nejčtenější v kategorii ArtDesign

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch