Přečtěte si

Okénka, rozvoz a nevzdávat se. Jak to dnes vypadá v pekárnách a cukrárnách v Praze a Berlíně?

Už víc než rok se veškerá gastronomická zařízení ve městech potýkají s nepřeberným množstvím zákazů, příkazů, povolení a omezení. Někteří jejich provozovatelé už rezignovali, jiní se snaží zachovat alespoň minimální provoz přes okénka. Jaká je aktuální situace v pekárnách a cukrárnách na pražské a berlínské scéně? Ti, kteří mají „otevřeno“, sázejí na okénka a ve většině případů i rozvoz. Lidé si tak museli zvyknout na kávu do kelímku a talíř pod hříšnými dezerty vystřídal papírový nebo plastový box. Ale peče se (vaří se a zdobí se) dál. Pojďme se podívat, jak fungují tři známě pekárny a kavárny v Praze a dva podniky v Berlíně.
Přečtěte si

Umění dělat dorty jinak

V Defidu Cakes dělají dorty jinak, netradičně, a nebojí se experimentovat. Dorty už nejsou pouze o chuti, ale i o estetice, a to ví moc dobře Daria Kulachek z Defidu cakes.
Přečtěte si

Pečeme a vaříme dál!

Pekaři pečou na maximum a restaurace vaří dál, takže není třeba vymazat ze života příjemné kulinární zážitky! Jen se v některých podnicích lehce proměnil koncept s ohledem na vládní omezení. Jak?