Vinařstvím roku 2019 je VICAN

Točí filmy a přednáší marketing. K tomu navíc před pár dny obdržel titul Vinařství roku 2019. Tomáš Vican, muž mnoha tváří a majitel vítězného VICAN rodinné vinařství Mikulov.

Naše vinařství je barevné, pozitivní a plné slunce, říká o svém vinařství Tomáš Vican, který 30. ledna získal titul absolutního vítěze v rámci desátého ročníku soutěže Vinařství roku 2019. Akce je pořádána Svazem vinařů ČR ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR, Jihomoravského kraje a statutárního města Brna. Tomáš Vican je celoživotním milovníkem vína a tak si teprve před pár lety založil vlastní vinařství včetně Farmy Pálava, kde jeho dcera vyrábí domácí sýry. Vican dlouhou dobu působil v oblasti obchodu a marketingu na mezinárodní úrovni a dodnes přednáší na vysoké škole. Kromě toho je jako producent podepsán za úspěšnými českými snímky Bobule nebo Lidice. Již 12. března je naplánovaná premiéra třetího dílu očekávané komedie Bobule. Není lepšího načasování a propagace, než právě získané ocenění Vinařství roku 2019.

VICAN rodinné vinařství zároveň s hlavní cenou vyhrálo také kategorii střední vinařství roku, které je definované produkcí do 250 tisíc litrů vyrobeného vína za rok. O zlato soupeřilo s Vinařstvím Bíza Čejkovice a Vinnými sklepy Kutná Hora, s.r.o . V kategorii malé vinařství do 50 tisíc litrů vína za rok soutěžily rodinné Gala Vinařství, a.s., novošaldorfské Vinařství Piálek & Jäger a Krásná hora s.r.o. Právě Jaroslav Gala z malebné obce Bavory si převzal cenu za první místo. V kategorii velké vinařství – definované produkcí nad 250 tisíc litrů vína za rok – se střetly Vladimír Tetur, NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s. a Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s. Zlato si odnesl právě první ze jmenovaných.

Odborná komise složená ze zástupců širší odborné veřejnosti z řad vinohradníků a vinařů, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, tisku, enologie, sommelierství, marketingu, prodeje vína a architektury a designu. navštívila všech devět vinařství přímo v jejich provozech, kde dle nastavených kritérií a odborného posouzení zhodnotila činnost vinařství od vinohradu, přes sklepní hospodářství až po reprezentační prostory včetně dalších aktivit, kterými se vinařství zabývají.

Připravila: Barbora Vojtová

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch