City Guide: Food Berlin

Moderní francouzský fine dining v designových kulisách Bauhausu nebo snídaňové dobroty s moderně pojatými delikatesami mezinárodní kuchyně.Moderní francouzský fine dining v designových kulisách Bauhausu nebo snídaňové dobroty s moderně pojatými delikatesami mezinárodní kuchyně.

Skykitchen

V červenci 2018 odstartovala nejnovější série akcí ve Skykitchen. Série, která vyvrací přísloví, že mnoho kuchařů přesolí polévku. Myšlenka je jednoduchá: jednou za čtvrt roku zve Alexander Koppe a pokaždé jiná kuchařská hvězda od 15 do 19 hodin na něco mezi snídaní a večeří – Breakfast a Dinner, zkráceně Brinner. Lahodné se potkává s odvážným, a to všechno v nestoudně pozdní denní dobu. Vynikající snídaňové dobroty se kulinářsky snoubí s moderně pojatými delikatesami mezinárodní kuchyně a dávají vznik něčemu, co v hvězdami oceněné kuchyni ještě nebylo. Brinner à la Skykitchen jsou lukulské hody vzniklé z kreativní školy dvou hvězdami ověnčených kuchařů a pro gurmány naprosto nezbytný zážitek. To vše je za cenu 249 eur orámováno šarmantní obsluhou, zkombinováno s mobilním stolkem s pečivem a vínem, přizdobeno vynikajícími víny a domácími pralinkami a završeno bezednou skleničkou šampaňského. Při prvním Brinneru v červenci 2019 okouzlil Alexander Koppe hosty kuchařským uměním švédské, hvězdami oceněné kuchařky Kathrin Baakeové z restaurace Bloom in the Park v Malmö. Skykitchen on tour? I to je možné. Jako hostující tým s kapitánem Alexandrem Koppem nadchli kuchaři hosty Kulinarisches Kino v Berlíně i v Praze. Nevaří se přitom jen na sporáku, ale také na neobvyklých místech, jako je Berlínská opera při gurmánském festivalu Eat! Berlin nebo Food Clash Kanteen v obchodním domě Jahndorf v rámci festivalu Berliner Foodweek. Mezi exkluzivní výstupy Skykitchen se řadí berlínský Hoffest pořádaný starostou a Gala nejlepších berlínských kuchařů. Vaření v nejlepší společnosti: radost a opravdová záplava kreativity, kterou si mladý michelinský kuchař rád dopřává i u sporáku svých hvězdných kolegů mimo Berlín.

sky-kitchen-berlin-restaurace-4

sky-kitchen-berlin-restaurace

sky-kitchen-berlin-restaurace-2

sky-kitchen-berlin-restaurace-3

sky-kitchen-berlin-restaurace-5

sky-kitchen-berlin-restaurace-6

skykitchen-restaurant-berlin-barbara-merll

Cell

Moderní francouzský fine dining v designových kulisách Bauhausu v západním Berlíně. Mix, který si nemůže nechat ujít žádný milovník uměleckého ztvárnění v širokém slova smyslu. Delikátní pokrmy jsou navíc v dokonalé harmonii snoubeny s excelentními víny z celého světa. Nový Executive chef Liam Valentine Faggotter pochází z Austrálie a má za sebou zkušenosti z mezinárodních hvězdných podniků. S  Liamem začíná nová kapitola této zážitkové restaurace, o které začíná být na berlínské kulinární scéně čím dál tím víc slyšet. Sommeliér Pascal Kunert zkušeně páruje menu s víny z portfolia více než čtyři sta položek, za což si Cell vysloužil jako jedna z pouhých šesti restaurací v Berlíně od Wine Spectator prestižní ocenění Award of Excellence. Zážitek podtrhuje také otevřená kuchyň a umělecká díla na stěnách od významných ruských umělců, jako jsou například Provotorov, Chelushkin či Vitaly.

fine-dining-cell-bauhaus-berlin

fine-dining-cell-bauhaus-berlin-2

fine-dining-cell-bauhaus-berlin-4

fine-dining-cell-bauhaus-berlin-5

www.cell.restaurant

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Food Week v Berlíně – velká jízda pro chuťové pohárky

Food Week Berlin 2021, který se letos koná od 20. do 29. září, je sice o něco menší než obvykle, ale je stejně vzrušující jako vždy. Zve k objevování nových požitků, k poznávání neznámých způsobů přípravy jídla a vyzývá naše chuťové pohárky vydat se opět na velkou jízdu.
Přečtěte si

V Praze se představí německá vína. Ryzlinkem to zdaleka nekončí, ujišťuje znalec

Mikuláš Cylek žil několik let v Německu, kde se nadchl pro tamní vína, která začal pro vlastní potřebu a známým vozit již před patnácti lety do Česka. Dnes se dovozem vín ze třinácti německých vinařských oblastí živí. Bavili jsme se spolu nejen o specifikách německých vín a o aktuálních trendech, ale i o degustační přehlídce vín, kterou chystá 4. listopadu v Praze.
Přečtěte si

Místní se pozastavují nad nakládaným hermelínem a utopenci, říká majitelka české kavárny v Berlíně

Zajímavé prostory u hřbitova v berlínské centrální čtvrti Friedrichshain zaujaly českou architektku Annu Vohlídalovou natolik, že se rozhodla odejít ze stálého zaměstnání a nemovitost si pronajala. V domě si založila také vlastní kavárnu, kterou pojmenovala Nonna Café & CO. Její podnik nabízí převážně české produkty jako věnečky, buchty, koláče, utopence nebo nakládané hermelíny. A personál tvoří hlavně Češi.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Před Ruskem jsme varovali, ale Berlín to nechtěl slyšet

      ·      08.08.2022
Často slýcháme, že jedním z důvodů pro Putinovo rozhodnutí zahájit svou "ruskou válku" byla skutečnost, že Západ ve svém hodnocení Ruska a jeho záměrů zanedbal historické zkušenosti Východu či spíše střední Evropy. Kdyby tomu bylo jinak a Západ

Aktuálně na německém webu

Wir haben gewarnt, aber Berlin hörte nicht zu

      ·      08.08.2022
Warum hat Putin beschlossen, den Krieg gegen die Ukraine vom Zaun zu brechen? In jüngster Zeit vernimmt man häufig die Meinung, einer der Gründe sei gewesen, dass der Westen versagt habe – auch, weil er die Erfahrungen des Ostens oder, besser gesagt: Mitteleuropas mit Russland