„Oba jsme v restauraci takoví, jako jsme v normálním životě. Je to právě naše autentičnost, která sem lidi láká,“ říká Bini, spolumajitelka restaurace. „Naše jídla vznikají jako plody transkulturního ducha. Je to velmi časově náročný a pracný proces. Poznat obě kultury, čerpat z kvalitních produktů berlínského regionu a připravovat z nich jídla, která hosté bez velkého vysvětlování přijímají jako samozřejmost – to je ten rozdíl oproti krátkodeché, povrchní crossover kuchyni.“
V každém případě Kochu Karu milují nejen Berlíňané, ale také Michelinský průvodce, který restauraci udělil ocenění Bib Gourmand za kvalitní a dobré jídlo.
„Za toto vyznamenání jsme velmi vděční. Lidé, kteří se orientují podle Bib Gourmand, většinou chtějí ochutnat nové chutě a jsou jim otevření, a přitom dbají na kvalitu surovin. A s takovými hosty nás to opravdu baví.“
A kam směřují další plány?
„Vylepšit vinný lístek, respektive hledat vhodná vína ke korejskému koření. Dál zkoumat korejskou kuchyni buddhistických klášterů a vydat vlastní kuchařku.“
Více informací na adrese: kochukaru.de.