Restaurace s japonskými pokrmy, které jsou v Evropě stále ještě velkou neznámou

Kdo zná Zenkichi v Berlin-Mitte, ví, že oba provozovatelé Motoko Watanabe a Shaul Margulies mají velmi blízko k designu.Kdo zná Zenkichi v Berlin-Mitte, ví, že oba provozovatelé Motoko Watanabe a Shaul Margulies mají velmi blízko k designu.

Tato japonská restaurace je precizně promyšlena do nejmenšího detailu, vše tu má svůj význam a slouží svému cíli, kterým je vytvoření autentického japonského místa požitku – od architektury a designu přes služby až po kulinářské umění. Motoko a Shaul nabízejí hostům pokrmy, které jsou v Evropě stále ještě spíše velkou neznámou, jako například lanýže Chawan-mushi (japonský vaječný krém s lanýži), nebo mušle svatého Jakuba Shira-ae (svatojakubské mušle s dýní hokkaidó, karotkou a rukolou podávané se sezamovým dresinkem a tofu). Coby certifikovanému sommeliérovi se specializací na saké bylo Motoko od začátku jasné, že nebude podávat víno, nýbrž že se zaměří výlučně na japonské saké. Dnes najdete na zdejším nápojovém lístku jeden z největších výběrů prémiových saké v Evropě.

zenkichi-japonska-restaurace-berlin

zenkichi-japonska-restaurace-berlin-2

zenkichi-japonska-restaurace-berlin-3

zenkichi-restaurace-berlin

www.zenkichi.de

Text Danuše Siering

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Jak se z hippies stanou občané

Přední český (ale vlastně česko-německý) komentátor společenského dění a odborník na systemické konstelace Jan Bílý o svých letech v zemi, jež se (bohužel) snaží popřít všechno špatné.
archiv
Přečtěte si

Mosty

Vydavatelka N&N Czech-German Magazine Danuše Siering odešla za komunistů z Československa přes železnou oponu. A když opona spadla, začala mezi Prahou a Berlínem stavět mosty. Dělá to s radostí už 30 let.

Nejčtenější v kategorii Society