Startují Trhy na Plovárně

Věnujte následující sobotu zážitkům a nešetřete s nimi! Vydejte se na Trhy na Plovárně, které v týdení pravidelnosti ostartují právě 6. června. Čekají na vás lokální suroviny, ale i plavba parníkem, která bude u příležitosti zahájení zdarma.

Občanské plovárně se navrátí ruch, který v ní býval v době, když ještě sloužila jako říční lázně. Objekt z roku 1840 si zamiloval dokonce i malý Franz Kafka s otcem, kteří nedaleko odtud bydleli.

Na levý břeh Vltavy – kousek od Čechova mostu – v areálu Občanské plovárny se každou sobotu budete moci vydat například pro čerstvou zeleninu, ovoce, koření, ale i na lokální pivo či víno.

K ochutnání budou například čerstvé ryby na grilu, streetfood či italské delikatesy. Tuto sobotu bude možné nakoupit také řezané květiny, české ovoce a rajčata, výběrové oleje, pesta i octy. O nápoje se mimo jiné postará rodinné vinařství Vican či Pivovar Národní, který vaří vlastní pivo Lion v areálu Voršilského kláštera ze 17. století na Národní třídě.

Právě Pivovar Národní patří společně s Trhy na Plovárně a přilehlou Občanskou plovárnou do portfolia Coloseum Restaurants, sítě restaurací, která letos slaví 25 let na trhu.

Plány do budoucna jsou ale ještě pestřejší. Organizátoři totiž chtějí zařadit také koncerty či workshopy a udělat z Občanské plovárny místo, kam si lidé budou moci zaskočit na něco dobrého i po práci ve všední den.

V rámci Trhů na Plovárně samozřejmě nebude chybět ani neplacený hlídaný dětský koutek či již zmíněné vyhlídkové plavby parníkem ke Karlovu mostu a zpět. Ty budou v sobotu 6. června pro návštěvníky zdarma. Více zde: www.trhynaplovarne.cz

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Mladí Němci objevili “nemaso”. A činí z toho skoro masovou záležitost

Jezme s láskou: Každý osmý Němec ve věku 15 až 29 let je vegan nebo vegetarián. Nelze se tedy divit, že pro ně vzniká zcela nový segment trhu s výrobky, jimž můžeme říkat “nemléko” a “nemaso”. Jedná se o alternativy k živočišným výrobkům v podobě rostlinných ingrediencí. Zatímco tržby masného průmyslu v Německu klesají, rostlinné náhražky zaznamenávají raketový vzestup. Je nemaso stravou budoucnosti?
Přečtěte si

Gault&Millau Guide 2021: TOP 7 berlínských restaurací

“Nikdy nebyla gastronomická rozmanitost tak pestrá, nikdy nebyla kulinářská úroveň vyšší,” řekl Dr. Christoph Wirtz, šéfredaktor průvodce Gault&Millau Guide 2021. Gastronomická bible každoročně oceňuje ty nejlepší. Do nového Průvodce 2021 vydávaného organizací Restaurantlandschafft se dostalo 1 000 německých restaurací. 500 z nich je oceněno až 19,5 body. Berlín, který byl dříve považován za kulinářskou „poušť“, získal pěkných 21 míst. Zde jsou ty nejlepší z nich.
Přečtěte si

V Praze se představí německá vína. Ryzlinkem to zdaleka nekončí, ujišťuje znalec

Mikuláš Cylek žil několik let v Německu, kde se nadchl pro tamní vína, která začal pro vlastní potřebu a známým vozit již před patnácti lety do Česka. Dnes se dovozem vín ze třinácti německých vinařských oblastí živí. Bavili jsme se spolu nejen o specifikách německých vín a o aktuálních trendech, ale i o degustační přehlídce vín, kterou chystá 4. listopadu v Praze.

Nejčtenější v kategorii Gourmet