1. Amuse bouche z restaurace Fat Duck v Londýně
Sněz mě, křičí na mne ten začarovaný makarón. Je v nabídce kultovního Hestona Blumenthala, jehož kreativní kuchyň obdivuji od prvního dne otevření. S vůní a příchutí hořko-sladké červené řepy a náplní s křupavým křenovým krémem, může virtuální večeře začít.

2. Předkrmy ze Strandhotelu v holandském Cadzandu
Sergio Herman je spojení, které obdivuji. Je výborný obchodník – v Beneluxu mu patří několik gourmet restaurací, bister a fastfood řetězců – a stejně výborně vaří. Jeho nasi goreng s řasami chutná lépe než kdekoliv Indonésii, mušle sv. Jakuba jsou jen lehkou pralinkou.


3. Hlavní jídlo z estonské restaurace Ö
„Používám pouze 100procentní estonské ingredience,“ říká šéfkuchař Martin Meikas, který ve svých experimentálních jídlech používá šišky, dřevo a mech k vyvolání vůně lesa. „Měli jsme těstoviny, pizzu, pak přišlo fine dining a street food. Teď už jsme vařili všechno a potřebujeme zklidnit; proto se vracíme zpět ke svým kořenům.“

4. Zákusek pouze z Cococo z Petrohradu
Vypadá jako květináč a voní po čokoládě. Už nemůžu vydržet, až se do té „země“ zakousnu!!
