Virtuální menu snů

Vydat se dnes do restaurace je vzpomínka na dobu minulou. A tak listuji kulinářskými magazíny a sním o tom, kam všude zajdu, až se brány restaurací zase otevřou. A takto vypadá moje dream menu.

1. Amuse bouche z restaurace Fat Duck v Londýně

Sněz mě, křičí na mne ten začarovaný makarón. Je v nabídce kultovního Hestona Blumenthala, jehož kreativní kuchyň obdivuji od prvního dne otevření. S vůní a příchutí hořko-sladké červené řepy a náplní s křupavým křenovým krémem, může virtuální večeře začít.

2.  Předkrmy ze Strandhotelu v holandském Cadzandu

Sergio Herman je spojení, které obdivuji. Je výborný obchodník – v Beneluxu mu patří několik gourmet restaurací, bister a fastfood řetězců – a stejně výborně vaří. Jeho nasi goreng s řasami chutná lépe než kdekoliv Indonésii, mušle sv. Jakuba jsou jen lehkou pralinkou.

3. Hlavní jídlo z estonské restaurace Ö

„Používám pouze 100procentní estonské ingredience,“ říká šéfkuchař Martin Meikas, který ve svých experimentálních jídlech používá šišky, dřevo a mech k vyvolání vůně lesa. „Měli jsme těstoviny, pizzu, pak přišlo fine dining a street food. Teď už jsme vařili všechno a potřebujeme zklidnit; proto se vracíme zpět ke svým kořenům.“

4. Zákusek pouze z Cococo z Petrohradu

Vypadá jako květináč a voní po čokoládě. Už nemůžu vydržet, až se do té “země” zakousnu!!

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Se Zdeňkem Pohlreichem o lahůdkách německé kuchyně

       ·   27.11.2023
Jeho jméno je synonymem pro kvalitní gastronomii. Zdeněk Pohlreich svými televizními pořady změnil český pohled na pohostinství. Umí být nekompromisní, mnoho lidí s ním nemusí souhlasit, ale zůstává svůj. S N&N mluvil o české a německé

Box ve fotografiích

       ·   13.11.2023
Galerie Bene Taschen představuje výstavu Boxing renomovaného amerického fotografa Larryho Finka. Fotografie upoutají pozornost na transatlantický box na přelomu 80. a 90. let a oslavují ikonické momenty boxerských legend, jako jsou Mike Tyson a Jimmy Jacobs.

Aktuálně na německém webu