Food Week v Berlíně – velká jízda pro chuťové pohárky

Food Week Berlin 2021, který se letos koná od 20. do 29. září, je sice o něco menší než obvykle, ale je stejně vzrušující jako vždy. Zve k objevování nových požitků, k poznávání neznámých způsobů přípravy jídla a vyzývá naše chuťové pohárky vydat se opět na velkou jízdu.

Po roční přestávce způsobené koronou je Berlin Food Week 2021  opět na scéně! Největší německý festival jídla, v roce 2019 s téměř 60 000 návštěvníky, se tentokráte poprvé uskuteční po celém Německu. Nese se ve znamení dvou témat: udržitelnost a nadregionálnost – restaurace po celém Německu budou podávat menu šetrné ke klimatu. Letos se poprvé uskuteční také kulinářský výměnný program mezi městy. Šéfkuchaři z Hamburku, Frankfurtu a Berlína si na jeden večer vymění pracoviště a představí své osobní verze a vize udržitelné kuchyně. 

Zde je seznam restauraci, které se účastní Food Week:
https://www.berlinfoodweek.de/festival/stadtmenue/

Produkty začínajících podniků a manufaktur najdete na tržnici House of Food na paralelním veletrhu v Bikini Berlin

Krátce před  festivalem spouští tým Berlin Food Week online program pro další vzdělávání v gastronomii. Pod názvem Berlin Food Week Academy vzniká na YouTube kanál s krátkými videi – Digi-Bites. Alexandra Laubrinus, Michael Hetzinger a Alexander van Hessen v nich vedou rozhovory s profesionály a aktéry gastronomické scény. Odborníci poskytují praktické tipy pro oblast kuchyně, servisu a organizace.

Food week v Berlíně.

Výkonná ředitelka Alexandra Laubrinus k projektu říká: “Hledali jsme způsob, jak zpřístupnit praktické znalosti z naší sítě většímu počtu odborníků v celém Německu. Vedeme spoustu rozhovorů se zajímavými herci, tak proč nevyužít kameru? Videa jsou a zůstanou přístupná všem zdarma. Akademii podporuje dlouholetý partner Transgourmet.”

Prvni video je věnováno udržitelnosti: Michael Wickert ze společnosti Glut und Späne v rozhovoru prozrazuje, jak zařadit ryby na jídelníček “udržitelným způsobem”, a že kapr je novým zasvěceným tipem na “udržitelnou” rybu. Jako bychom o tom my Češi nevěděli! Profesionální šéfkuchař Dominik Wetzel ze společnosti Transgourmet dává tipy na kreativní a udržitelný jídelníček – už jste někdy ochutnali majonézu z ořechového oleje a ovesného mléka? 

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu


Aktuálně na německém webu

Falkensteiner - The Sky is no limit

·     17.04.2023
Reinhard Wall, Generaldirektor des Falkensteiner Spa Resorts in Mariánské Lázně (Marienbad) denkt über die Voraussetzungen für den Erfolg in seiner Branche nach: Hotelketten dominieren in Deutschland, private und unabhängige Hotels in Tschechien.

Read More »