Hejlík vyhlásil foodblogy roku

Nezáviděníhodná byla role porotců, kteří letos vybírali z téměř 300 českých foodblogů, aby nakonec mohli zvolit vítěze sedmi kategorií a jednoho absolutního. Tím se stal blog Neplecha na plechu, druhou cenu si odnesla Karolína Four a bronz získal pár z Taste of Prague.

Porotu projektu Food blog roku letos tvořili ti, kteří se zabývají tématem gastronomie ve svém soukromém i pracovním životě. Byli jimi Jana Florentýna Zatloukalová, kterou znáte díky bloku Kuchařka pro dceru, mladý šikovný kuchař Martin Škoda, expert na dorty Josef Maršálek a z žurnalistického pole Kristýna Mazánková, Darina Křivánková, Darina Sieglová a Klára Michalová. Večerem opět provázel Lukáš Hejlík, který již třetím rokem akci vlastní, a produkční Adéla Hálková.

Úkolem bylo vybrat vítěze hned v několika kategoriích. Za kategorii Objev porota nejlépe ohodnotila Annu Grosmanovou jako @foodpioneer, hlavní cenu v rámci kategorie Instafood a také za kategorii Přínos si přebrala Karolína Four jako @karolinafour, v rámci sekce Inspirace z cest zvítězili Markéta a František Lorencovi z @neplechanaplechu, za kategorii Fresh si odnesla cenu Markéta Pavleje jako @kitchenettehome a v kategorii Pečení a dezerty bodovala Barbora Gorecká jako @mamapecedoma.

Nakonec bylo vše sečteno, podtrženo a tři nejvyšší ceny za Food blog roku obrželi bronzoví Jan a Zuzi z @tasteofprague (náš rozhovor ZDE), na druhou příčku se postavila Karolína jako @karolinafour a zlato si letos odnesli Markéta a František z blogu @neplechanaplechu.

Blogy dnes hrají čím dál tím větší význam. Přitahují fotkami ze soukromí, jsou plné rozmanité inspirace a hlavě jsou ve většině případů upřímnou osobní výpovědí jejich tvůrců.

Již brzy vám přineseme rozhovor s Aničkou Grosmanovou jako @foodpioneer!

Mohlo by vás zajímat

Henne-Kreuzberg-berlinske-hospody
Přečtěte si

„Kdo není schopný uživit svého hospodského, ten nemusí žít v Berlíně“ —TOP 7 Kneipen

Ještě před 100 lety měl Berlín největší hustotu hospod na světě — na 300 obyvatel připadalo jedno místo s výdejem alkoholických nápojů!Ještě před 100 lety měl Berlín největší hustotu hospod na světě — na 300 obyvatel připadalo jedno místo s výdejem alkoholických nápojů!Již za císaře pána se tradovalo přísloví: „Kdo není schopný uživit svého hospodského, ten nemusí žít v Berlíně.“ Berlín byl znám jako město 100 pivovarů, destilérek prý bylo třikrát více. Berliner Kneipe — Berlínská hospoda — to byl synonym nezaměnitelného životního stylu, zde se manifestovala chuť piva, vůně tabáku a „filozofické“ rozhovory tak, jak nikde jinde v Berlíně. Tento duch přežil, ale mnohé hospody ne.
Přečtěte si

Kam chodil na pivo Masaryk: TOP 6 pražských knajp s historií

Věděli jste, že U Zlatého tygra byla v 19. století kavárna a chodili sem číst noviny obrozenci? Že U dvou koček hrál Antonín Dvořák? Že Jaroslav Hašek napsal svého Švejka v pivnici U Jelínků? A že Masaryk chodil před vznikem Československa popíjet k Pinkasům? Přečtěte si našeho průvodce po legendárních pražských knajpách.
Přečtěte si

Největší hvězdy mezi vegetariánskými restauracemi. Ty nové provozují lidé, do nichž byste to neřekli

Už slyším ty argumenty: Žít bez masa je příliš extrémní! Je to nepřirozené! Člověk je přece všežravec! Strava bez masa nemůže pokrýt nutriční potřeby! Neposkytuje dostatek bílkovin, železa, vápníku apod. A hlavně, vegetariánská a veganská strava je nudná. Ponechme si názory na tyto všechny možné argumenty na jindy, ale tomu poslednímu bodu se podívejme na zoubek.

Nejčtenější v kategorii Gourmet