Hejlík vyhlásil foodblogy roku

Nezáviděníhodná byla role porotců, kteří letos vybírali z téměř 300 českých foodblogů, aby nakonec mohli zvolit vítěze sedmi kategorií a jednoho absolutního. Tím se stal blog Neplecha na plechu, druhou cenu si odnesla Karolína Four a bronz získal pár z Taste of Prague.

Porotu projektu Food blog roku letos tvořili ti, kteří se zabývají tématem gastronomie ve svém soukromém i pracovním životě. Byli jimi Jana Florentýna Zatloukalová, kterou znáte díky bloku Kuchařka pro dceru, mladý šikovný kuchař Martin Škoda, expert na dorty Josef Maršálek a z žurnalistického pole Kristýna Mazánková, Darina Křivánková, Darina Sieglová a Klára Michalová. Večerem opět provázel Lukáš Hejlík, který již třetím rokem akci vlastní, a produkční Adéla Hálková.

Úkolem bylo vybrat vítěze hned v několika kategoriích. Za kategorii Objev porota nejlépe ohodnotila Annu Grosmanovou jako @foodpioneer, hlavní cenu v rámci kategorie Instafood a také za kategorii Přínos si přebrala Karolína Four jako @karolinafour, v rámci sekce Inspirace z cest zvítězili Markéta a František Lorencovi z @neplechanaplechu, za kategorii Fresh si odnesla cenu Markéta Pavleje jako @kitchenettehome a v kategorii Pečení a dezerty bodovala Barbora Gorecká jako @mamapecedoma.

Nakonec bylo vše sečteno, podtrženo a tři nejvyšší ceny za Food blog roku obrželi bronzoví Jan a Zuzi z @tasteofprague (náš rozhovor ZDE), na druhou příčku se postavila Karolína jako @karolinafour a zlato si letos odnesli Markéta a František z blogu @neplechanaplechu.

Blogy dnes hrají čím dál tím větší význam. Přitahují fotkami ze soukromí, jsou plné rozmanité inspirace a hlavě jsou ve většině případů upřímnou osobní výpovědí jejich tvůrců.

Již brzy vám přineseme rozhovor s Aničkou Grosmanovou jako @foodpioneer!

Mohlo by vás zajímat

Shutterstock
Přečtěte si

Knedlíky v Berlíně

Kdo má pocit, že knedlíky jsou pouze českou specialitou, ten by si měl zajet na gurmánský zájezd do Berlína. Najdete je zde totiž na lístku v mnoha restauracích, v těch nejrůznějších variantách a chutích. Vybrali jsme pro vás ty nejznámější.
Přečtěte si

Sommelier Jiří Markuzzi: Německý riesling i moravský ryzlink může být skvělý. V Německu však vítězí tradice

Občas má někdo to štěstí, že se narodí se jménem, které předurčí jeho budoucnost. Třeba tak jako majitel vinného obchodu Vino Markuzzi. Jiří Markuzzi se narodil v Česku, ale jeho předkové pocházeli, jak jeho příjmení napovídá, z Itálie. K vínu přivedl Jiřího jeho otec, který za ním (za vínem a s Jiřím) často jezdil na Moravu. Vzhledem k tomu, že se Jiří už na hotelové škole stal sommelierem, od mládí prozkoumá vinný potenciál různých států. S oblibou mluví nejen o Itálii, ale i o Německu. A právě o německých vínech v porovnání s moravskými (a nejen o tom) jsme se s Jiřím bavili.
Přečtěte si

Místní se pozastavují nad nakládaným hermelínem a utopenci, říká majitelka české kavárny v Berlíně

Zajímavé prostory u hřbitova v berlínské centrální čtvrti Friedrichshain zaujaly českou architektku Annu Vohlídalovou natolik, že se rozhodla odejít ze stálého zaměstnání a nemovitost si pronajala. V domě si založila také vlastní kavárnu, kterou pojmenovala Nonna Café & CO. Její podnik nabízí převážně české produkty jako věnečky, buchty, koláče, utopence nebo nakládané hermelíny. A personál tvoří hlavně Češi.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Jakou zemi zdědím?

    ·      28.09.2022
Německo chce vést zelenou revoluci v Evropě a Česko nechce zůstat pozadu. Ale co si myslí o klimatické krizi ti, kterých se nejvíc dotýká? Anna Müllerová, patnáctiletá studentka z Prahy, napsala pro N&N malou esej o jedné velké

V Berlíně padnul nový světový rekord v maratonu

    ·      26.09.2022
"Nevím, kde je hranice," řekl jednou Eliud Kipchoge, "ale chci jí dosáhnout." Na nedělním berlínském maratonu 37letý běžec z Keni opět posunul hranici lidských možností. Tentokrát urychlil svůj světový rekord o třicet sekund.

Přitažlivost západočeského lázeňského trojúhelníku roste

    ·      20.09.2022
Lázeňské kolonády provoněné oplatkami, historické budovy s léčivými prameny, ale i rozmanité přírodní skvosty a kulturní akce. Taková je atmosféra lázeňských měst, fenoménu, kterému se dostává stále větší pozornosti. Může za to i loňský zápis západočeského lázeňského trojúhelníku

Aktuálně na německém webu

Was für eine Erde werde ich erben?

    ·      28.09.2022
Deutschland will in Europa die grüne Revolution voran­treiben , und die Tschechische Republik will nicht zurück­bleiben. Aber was denken diejenigen über die Klimakrise, die am meisten von ihr betr­offen sind? Anna Müllerová, eine 15-jährige Schülerin aus Prag, schrieb für N&N einen kleinen Aufsatz über eine