Zpět do berlínských restaurací

Konečně můžu napsat tyto řádky – byli jsme v restauraci! Jak proběhl po dvou měsících gurmánský večer v Berlíně?

Těšili jsme se všichni. Po dvou měsících jsme dostali milou návštěvu z větší dálky než z Berlína. India Club v hotelu Adlon byl tou vybranou destinací. Jak večer proběhne? Budou tam lidé? A opravdu nás v 10 hodin vyhodí? Maitre už čekal před dveřmi restaurace a z dálky mával. Viděli jsme se poprvé, a přesto od prvního okamžiku vládnul pocit coming home. Stoly byly od sebe příjemně vzdálené, ale nedělaly dojem, že je na poslední chvíli redukovali. Zde bylo vše na svém místě.

Indická restaurace v Berlíně

Obsluha v roušce a rukavičkách, příjemná a profesionální. Postupně byly obsazené všechny stoly. Žádný stres, žádný tlak. Dva stoly se během večera “otočily” dvakrát, všichni ostatní jsme v klidu poseděli až do 21:45, kdy se přitlumilo světlo. Všichni zažádali o účet a ve 22 h jsem velmi spokojeni odcházeli. India Club se opět potvrdil jako nejlepší indická restaurace v metropoli.

Indická restaurace v Berlíně
Krevety v indické restauraci

Není divu. Šéfkuchař Manishe Bahukhandi je mezinárodně uznáván jako jeden z nejvýznamnějších představitelů indické „rustic cuisine“. V hliněných pecích tandoori, které jsou v Německu velmi vzácné, peče chléb, maso, ryby i zeleninu, ale nabízí také mimořádně velký výběr vegetariánských jídel s originálním indickým kořením. Elegantní atmosféra s decentním indickým nádechem, těžký mahagonový nábytek v britském koloniálním stylu a obložení z tmavého dřeva. Lustry svítí v růžové, žluté, tyrkysové, zelené a fialové barvě, umocněné stropním zrcadlem.

Indické jídlo v restauraci
Indická restaurace v Berlíně

Více informací najdete zde.

Mohlo by vás zajímat

Přečtěte si

Největší hvězdy mezi vegetariánskými restauracemi. Ty nové provozují lidé, do nichž byste to neřekli

Už slyším ty argumenty: Žít bez masa je příliš extrémní! Je to nepřirozené! Člověk je přece všežravec! Strava bez masa nemůže pokrýt nutriční potřeby! Neposkytuje dostatek bílkovin, železa, vápníku apod. A hlavně, vegetariánská a veganská strava je nudná. Ponechme si názory na tyto všechny možné argumenty na jindy, ale tomu poslednímu bodu se podívejme na zoubek.
Přečtěte si

Místní se pozastavují nad nakládaným hermelínem a utopenci, říká majitelka české kavárny v Berlíně

Zajímavé prostory u hřbitova v berlínské centrální čtvrti Friedrichshain zaujaly českou architektku Annu Vohlídalovou natolik, že se rozhodla odejít ze stálého zaměstnání a nemovitost si pronajala. V domě si založila také vlastní kavárnu, kterou pojmenovala Nonna Café & CO. Její podnik nabízí převážně české produkty jako věnečky, buchty, koláče, utopence nebo nakládané hermelíny. A personál tvoří hlavně Češi.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Kulturní průvodce na léto do Prahy i Berlína

       ·   23.06.2022
Sculpture Line 2022 – sochy opět vyrazí do ulic Vše plyne a vše se mění. Další ročník sochařského festivalu Sculpture line se uvelebil na náměstích, prostranstvích a zákoutích českých, moravských a evropských měst, aby i v komplikované společenské

Aktuálně na německém webu

Kulturtipps für Prag und Berlin

       ·   23.06.2022
Skulpturen gehen wieder auf die Strasse Alles vergeht und alles verändert sich. Das nächste Festival der Bildhauerkunst Sculpture Line wird sich auf den Stadtplätzen, in öffentlichen Räumen und in Winkeln der tschechischen, mährischen und europäischen Städte niederlassen, um die Kraft der Bildhauerkunst auch in einer…