TOP 5 pražských restaurací s výhledem na město

Panorama stověžaté Prahy si můžete vychutnat i u dobrého jídla a pití. Z teras a střešních restaurací je naše metropole snad ještě krásnější. Podívejte se na přehled podniků, které vám umožní vidět Prahu z netradičního nadhledu.

Střešní bar na Staroměstském náměstí 

Je vyhlášen nejen dobrým jídlem a koktejly, ale také výhledem ze samotného středu Prahy. Uvidíte Pražský hrad, Týnský chrám, Kostel sv. Mikuláše a o kousek dál i Petřínskou rozhlednu. Toto místo bylo několika světovými průvodci vyhlášeno za nejpůsobivější střešní restauraci na světě. Pokud si při prohlídce Prahy potřebujete odpočinout, ale nechce se vám ztrácet čas, můžete se kochat pohledem na tu krásu pohodlně osazeni a občerstveni. 

Terasa U Prince

Restaurace na Žižkovské věži 

Nabízí opravdu uchvacující výhled do všech stran. Kvalitní a chutné jídlo je samozřejmostí, jako bonus dostanete nádherný výhled do všech stran, Prahu zde máte jako na dlani. Z velké výšky, přesto vám neunikne žádný detail. Budete 66 metrů nad zemí a uvidíte veškeré památky, na které si jen vzpomenete. Uvidíte nejenom Prahu, ale při dobré viditelnosti i její široké okolí. Ten, kdo má dobrá zrak, možná dohlédne až k horám v pohraničí.

Restaurace Oblaca

Restaurace v Tančícím domě 

Tančící dům na Rašínově nábřeží je vyhlášen nejenom moderním stylem, který hladce zapadá do okolní architektury. Zdejší restaurace v 7. patře nabídne snad nejkrásnější výhled na Pražský hrad a dobrou kuchyni. Té šéfuje populární televizní kuchař Ondřej Slanina.

Výhled obnáší oblíbenou siluetu pražské dominanty, ale také Vltavu, v letních měsících plnou šlapadel a loděk a celoročně okupovanou ptactvem. Neunikne vám ani ruch na chodnících a tramvajový provoz, který je pro Prahu charakteristický. Užijete si nejenom výhled, ale i moderní restaurační interiér, který je skvěle zasazen do domu, jehož typická roztančení silueta se rychle stala věhlasnou.

Restaurace Ginger & Fred

Petřínské terasy

Petřín je místem romantických schůzek a sám o sobě nabízí výhled na Pražský hrad i dolů k Vltavě. Národní divadlo je nejkrásnější právě odsud, jeho blýskající se pozlacené prvky nepřehlédnete. Petřínské terasy vám poskytnou odpočinek a dobré jídlo i pití. Pokud se chcete během náročného výstupu na Petřín na chvíli zastavit a vychutnat si unikátní pohled na centrum Prahy, máte příležitost. Uprostřed Petřínského kopce si krásně prohlédnete mosty přes Vltavu, moderní architekturu na Pankráci a jako protiklad bájný Vyšehrad.  

Restaurant Petřínské Terasy

Terasa U Zlaté studně 

Zdejší restauraci (kousek za parlamentem) šéfuje oceňovaný Pavel Sapík, který je zárukou, že se dobře najíte. Nachází se ve 4. patře hotelu a je unikátní kombinací renesančních prvků a moderní architektury. Koneckonců rukopis italského architekta Lorenza Carmelliniho je zárukou pohodlí a funkčnosti. Ocitnete se kousek od Pražského hradu a ze střešní terasy uvidíte Prahu z netradičního pohledu. Malostranská romantika vás pohltí, koneckonců jste ve starobylém paláci ze 16. století. Rudolfinská doba jako připomínka nejslavnějšího pražského období, podpořená pohledem na malebné malostranské střechy je zážitkem pro našince i turistu.

Terasa U Zlaté studně

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Z punkové princezny podnikatelkou

       ·   23.04.2024
Gloria von Thurn-Taxis, někdejší punková princezna s natupírovaným účesem a výstředním make-upem, dobývala v 80. letech minulého století titulní stránky nejen německého tisku. Po náhlé smrti manžela Johanna von Thurn-Taxise, s nímž má tři děti,

Společný jmenovatel: Voda 

       ·   15.04.2024
Herečka, pěstitel, léčitelka, veslař a včelař. Co osobnost, to myšlenkový proud a jeden společný jmenovatel: Voda. Ať už jako slza smutku nebo radosti, životabudič, inspirace, nebo médium. Více ve fotosérii Michaely Dzurné Machač.

Aktuálně na německém webu

Gemeinsamer Nenner: Wasser

       ·   15.04.2024
Schauspielerin, Züchter, Heilerin, Imker und Ruderer. Jede Persönlichkeit, eine Gedankenströmung und ein gemeinsamer Nenner: Wasser. Ob als Träne der Trauer oder der Freude, Lebensspender, Inspiration oder Medium. Mehr in der Fotoserie von Michaela Dzurná Machač. 

Švankmajers disegno interno in der Galerie GASK

       ·   04.03.2024
Collagen, Buchillustrationen, dreidimensionale Objekte, taktile Experimente, Theater- und Filmarbeiten ... Das breite, kreative Spektrum von Jan Švankmajer wird vom 3. März bis zum 4. August in einer umfangreichen Ausstellung im GASK präsentiert, mit der auch