Francie v Praze! Nenechte si ujít dobroty ze země galského kohouta

Dobré jídlo, veselá nálada a živá hudba, to je 13. ročník tradičních francouzských trhů, který se koná od 14.-19. července, denně od 10 do 22 hodin na pražské Kampě.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a koupit si sýry, klobásky, paštiky, víno, dezerty, zmrzlinu, francouzské palačinky nebo tradiční speciality jako například šneky připravené na pivě s petrželí a celerem. Lahůdkou budou také speciální panenské oleje od Huilerie Beaujolaise vyrobené z pražených dýňových semínek a mandlí.

Francouzská vína budou hlavním lákadlem trhů. Tento rok můžete ochutnat lahodný mok z vinic Chateau Šafaříkova, Atelier Red and Wine, Chez Greg, La Cave d’Adrien a dalších.

Čeká vás bohatý program v podobě francouzské hudby a různorodých umělců. V úterý 14. července od 17 h vystoupí populární francouzská herečka a zpěvačka Chantal Poullain a v sobotu 18. července se představí klasická hudba v podání francouzské skupiny Polemic Incredibele.

Poprvé za konání trhů bude k dispozici také program pro děti.
Více najdete na webuFB.

Mohlo by vás zajímat

Shutterstock
Přečtěte si

Knedlíky v Berlíně

Kdo má pocit, že knedlíky jsou pouze českou specialitou, ten by si měl zajet na gurmánský zájezd do Berlína. Najdete je zde totiž na lístku v mnoha restauracích, v těch nejrůznějších variantách a chutích. Vybrali jsme pro vás ty nejznámější.
Přečtěte si

Sommelier Jiří Markuzzi: Německý riesling i moravský ryzlink může být skvělý. V Německu však vítězí tradice

Občas má někdo to štěstí, že se narodí se jménem, které předurčí jeho budoucnost. Třeba tak jako majitel vinného obchodu Vino Markuzzi. Jiří Markuzzi se narodil v Česku, ale jeho předkové pocházeli, jak jeho příjmení napovídá, z Itálie. K vínu přivedl Jiřího jeho otec, který za ním (za vínem a s Jiřím) často jezdil na Moravu. Vzhledem k tomu, že se Jiří už na hotelové škole stal sommelierem, od mládí prozkoumá vinný potenciál různých států. S oblibou mluví nejen o Itálii, ale i o Německu. A právě o německých vínech v porovnání s moravskými (a nejen o tom) jsme se s Jiřím bavili.
Přečtěte si

Berlínská gastronomie – kebab, currywurst a kryptoměna

V Berlíně je bezmála 10 000 stravovacích zařízení. Vedle místních bizarností jako jsou klobásy zasypané indickou směsí koření nebo bramborák politý jablečným protlakem, nabízí kuchyni celého světa ve špičkovém provedení. Kdo má opravdu hodně času, může ale zkusit vystát frontu před vyhlášeným stánkem s kebabem, který už popírá myšlenku rychlého občerstvení. Experimentovat lze i při placení – podobně jako Praha má i Berlín svá místa umožňující platbu bitcoinem a dalšími kryptoměnami.

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu


Aktuálně na německém webu