Frühstück 3 000 je jako pětihvězdičkový hotel v hipster čtvrti

Psát o gastrotipech pro restaurace v dnešní nelehké situaci není moc adekvátní. Ale jestli existuje v životě jedna jistota, tak je to skutečnost, že všechno se jednou změní. Potom tento tip z Berlína může být zajímavou inspirací. Řeč je o snídaňovém konceptu Frühstück 3 000, jejichž pop-up restaurace jsou již přes rok velkým úspěchem. Ale postupně…

Snídaně patří nejen k nutným, ale také k velmi oblíbeným jídlům. Kam si ale na opravdu dobrou snídani zajít, to bývá někdy oříšek. V Berlíně tři kamarádi uvažovali podobně a rozhodli se, že nejlepší by bylo, otevřít si vlastní podnik se snídaní. Než k tomu ale došlo, chtěli nasbírat zkušenosti, vyzkoušet, co lidem po ránu chutná a otestovat si lokality. A tak založili pop-up snídaně Frühstück 3 000.  Domluvili se s majiteli dobrých restaurací, kteří otevírají až na oběd, někdy dokonce až večer a pronajali si jejich prostor na nedělní snídaně, vždy na několikatýdenní pop-up. Jejich výjimečné speciality bylo možno ochutnat v restauraci Nobelhart & Schmutzig v Kreuzbergu, v Baldonu ve Weddingu, v Cordo v Mitte, v michelinském Cookies Cream nebo v Bonvivant Cocktail Bistro. 

Od 9. října konečně otevřeli vlastní restauraci v Bülowstraße v Schönebergu. Tři majitelé, kteří stojí za novým konceptem jsou rádi, že našli perfektní místo, které odpovídá jejich modernímu konceptu. Maximiliane Wetzel, Lukas Mann a Martin Pöller všichni pracovali ve hvězdičkových restauracích nebo luxusních hotelech a vědí, že se počítá nejen to, co se najde na talíři, ale také atmosféra, ve které hosté sedí. Jejich přístup je jednoduchý a přesvědčivý: „Chceme vytvořit místo, kde se sami cítíme dobře. Frühstück 3000 je spojení sofistikované gastronomie s čerstvými nápady a vtipnými detaily. Je to něco jako kdyby někdo umístil 5hvězdičkový hotel do hipsterské lokality. Nebereme limity tak vážně.”

Na talířích najdete vše možné, jenom ne mainstream. Žádný avokádový toast, ani rostliny v květináčích. V souladu s jejich filozofií ale můžete ochutnat domácí klobásu, sýr, máslo a džem s kváskovým a obilným chlebem, uzené matjes s granitou ze zeleného jablka, pečené vejce na nových bramborách se zelenou omáčkou nebo banánový chléb s pěnou z řeckého jogurtu. Přičemž ten nepřichází jako plátek, ale voňavý banánový chléb si jednoduše odlomíte z bochníku. Nechybí ani populární vietnamská rýžová polévka s vaječným žloutkem, kachnou a grapefruitem s hluchavkou. 

Mimochodem, název Frühstück 3 000 byl původně název jejich WhatsApp skupiny, ve které si tři zakladatelé vyměňovali názory na svou společnou myšlenku budoucí restaurace. Teď se jejich promyšlený sen stal skutečností. Otevřeno v pracovní dny od 8-17 h, o víkendu od 9-17 h.

Více najdete zde.

Foto: Frühstück 3 000

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Se Zdeňkem Pohlreichem o lahůdkách německé kuchyně

       ·   27.11.2023
Jeho jméno je synonymem pro kvalitní gastronomii. Zdeněk Pohlreich svými televizními pořady změnil český pohled na pohostinství. Umí být nekompromisní, mnoho lidí s ním nemusí souhlasit, ale zůstává svůj. S N&N mluvil o české a německé

Box ve fotografiích

       ·   13.11.2023
Galerie Bene Taschen představuje výstavu Boxing renomovaného amerického fotografa Larryho Finka. Fotografie upoutají pozornost na transatlantický box na přelomu 80. a 90. let a oslavují ikonické momenty boxerských legend, jako jsou Mike Tyson a Jimmy Jacobs.

Aktuálně na německém webu

Alien auf Hluboká

       ·   16.10.2023
Das Thema Tod, Sexualität und Technologie. Und ein Oscar für visuelle Effekte für Alien. Bis zum 19. November findet in Hluboká nad Vltavou die Ausstellung Proměny /Metamorphosen. Der Autor ist der weltberühmte Schweizer, Hans Ruedi