Ochutnejte nové Amano

Italský šékuchař Riccardo Lucque má ve svém portfoliu řadu špičkových restaurací, aktuálně k nim přidal další – restauraci Amano.Italský šékuchař Riccardo Lucque má ve svém portfoliu řadu špičkových restaurací, aktuálně k nim přidal další – restauraci Amano.

Osmý podnik v rámci skupiny La Collezione vznikl pod taktovkou Riccarda a Ondřeje Rákosníka. Dveře Amana se otevřely začátkem března v ulici Na Poříčí, tedy v bezprostřední blízkosti svých sourozenců – La Bottega Bistroteka a bistra La Bottega Linka. Opět nabízí útočiště všem milovníkům autentické italské kuchyně. Nás to nenechalo chladnými a museli jsme se do ní vydat.

Amano totiž Praze představuje kulinární novinku – tzv. pizzu gourmet. Jde o specifické těsto, které kyne a po upečení na něj přidávají další ingredience. Není žádným překvapením, že Amano stojí na kvalitních ingrediencích, nejčastěji od malých italských dodavatelů. V podniku tedy okusíte pizzu z  kvalitního těsta z kvasu, lahodných mediterianských ingrediencí a poctivé italské mouky ve fine diningovém provedení. My jsme ochutnali pizzu gourmet s tyrolským špekem, sýrem robiola a divokou brokolicí a také labužnickou verzi se salsiccou a pecorinem. Co nás potěšilo byl fakt, že jsme si v Amanu užili degustační styl. Majitelé se totiž rozhodli nabízet výhradně malé – degustační porce s cílem, aby host mohl ochutnat více chodů. Jde podle jejich slov o tzv. styl social dining. Ten je populární již v mnoha zemích, takže La Collezione věří, že se setká s úspěchem i v Česku.

amano-restaurace-praha

jidlo-restaurace-amano-praha

Co by to bylo za zážitek z italské restaurace, kdybychom si k jídlu neobjednali víno. Na vinném lístku nechybí klasiky z Piemontu, Toskánska či Veneta, ale i perličky z méně známých vinařských regionů Itálie. My jsme párovali s Chianti Classico, přičemž ještě předtím jsme na začátek zvolili bubliny. Vybrali jsme italskou podobu šampaňského – delikátní Franciacortu. Dokonale vyladěnou lahůdku s ovocnou svěžestí a brioškovým závěrem. O vinný lístek se v Amanu stará Via del Vino – člen gastronomické rodiny Riccarda Lucqueho a Ondřeje Rákosníka. Na závěr jsme samozřejmě neodolali ani domácím dezertům z bister La Bottega, mistrně stvořených v holešovické pobočce Tusarova.

menu-restaurace-amano-praha

restaurace-amano-recenze

Kuchyni Amana řídí šéfkuchař Petr Pecka, který má za sebou značné zkušenosti ze sítě restaurací Ambiente a samozřejmě z La Collezione. Název Amano je odvozen od italského „milovat“. Nám to tedy skvěle sedí, co vám?

restaurace-amano-prostory-praha

amano-restaurace-praha-recenze

Na Poříčí 48, Praha 1

amano.lacollezione.cz 

Text Barbora Vojtová Foto Marie Bartošová, Hana Kožušníková

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Business

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

Ve vzduchu a na zemi

       ·   04.09.2024
„Lano je kotva,“ říká německá vzdušná akrobatka Vivian Friedrich, která žije v Barceloně. Na závěr Mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná uvedla představení Kristall Bohème. Tematizuje v něm svoje české kořeny.

Garbicz Music Festival

       ·   26.08.2024
Není ani největší, ani nejznámější. Přesto pro milovníky elektrohudby je to ein Muss - za předpokladu, že dostane lístky.

Aktuálně na německém webu

Festhalten und Erden 

       ·   02.09.2024
„Das Seil ist ein Anker“, behauptet die deutsche, in Barcelona lebende Trapeze-Künstlerin Vivian Friedrich. Zum Schluss des Prager Akrobatik-Zirkuses Letní Letná führte sie das Stück Kristall Bohème auf. Darin thematisiert sie ihre böhmischen Wurzeln.