XI. ročník gastronomického svátku oslavuje magický rok 2020 tématem sci-fi v kuchyni aneb jídlo budoucnosti. Právě k roku 2020 se často odkazovalo ve sci-fi literatuře jako ke vzdálené budoucnosti. My v ní ale už žijeme! Co chutná dnešní mladé generaci? Nakládáme šetrně se surovinami a potravinovými zdroji? Co asi budou jíst naše děti? Myslíme při tom všem na naši planetu? Takovými otázkami se zabývá akce, která zároveň podpoří projekt UNICEF zaměřený na terapeutickou výživu pro děti, které díky podvýživě a tíživým životním podmínkám nemohou přijímat normální stravu.
Grand Restaurant Festival 2020, který probíhá od 15. ledna do do 29. února, bude patřit devadesáti restauracím po celé České republice a jejich návštěvníkům, kteří si zakoupí festivalové degustace či některou z originálních extra nabídek jako například školu sushi, omlazovací pobytové balíčky, komentované gastronomické procházky či tématické brunche.
Jídlo už dávno není jen o tom, aby dobře vypadalo na talíři. Každá surovina má za sebou svůj příběh a tím, jak se k ní chováme také svoji budoucnost. V kuchyni i u stolů se přemýšlí o souvislostech a dopadech na zdraví, na ekosystém, na Zemi. Ochutnejte menu v nejlepších a nejzajímavějších restauracích v naší zemi, které v tomto duchu přemýšlí.
Více info a degustace za festivalové ceny pořídíte ZDE