Začíná GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020

Sharing, no-waste, super food, ale také hmyz, kuchařky našich babiček, méně mouky a cukru, bylinky a koření z vlastní zahrádky. To vše je možné pokládat za trendy současného kulinárního světa, který bude pravděpodobně ještě více nabírat na obrátkách. A přesně v tomto duchu se nese další ročník Grand Restaurant Festivalu. Akce pro všechny milovníky kvalitního jídla a pití startuje již 15. ledna!

XI. ročník gastronomického svátku oslavuje magický rok 2020 tématem sci-fi v kuchyni aneb jídlo budoucnosti. Právě k roku 2020 se často odkazovalo ve sci-fi literatuře jako ke vzdálené budoucnosti. My v ní ale už žijeme! Co chutná dnešní mladé generaci? Nakládáme šetrně se surovinami a potravinovými zdroji? Co asi budou jíst naše děti? Myslíme při tom všem na naši planetu? Takovými otázkami se zabývá akce, která zároveň podpoří projekt UNICEF zaměřený na terapeutickou výživu pro děti, které díky podvýživě a tíživým životním podmínkám nemohou přijímat normální stravu.

Grand Restaurant Festival 2020, který probíhá od 15. ledna do do 29. února, bude patřit devadesáti restauracím po celé České republice a jejich návštěvníkům, kteří si zakoupí festivalové degustace či některou z originálních extra nabídek jako například školu sushi, omlazovací pobytové balíčky, komentované gastronomické procházky či tématické brunche.

Jídlo už dávno není jen o tom, aby dobře vypadalo na talíři. Každá surovina má za sebou svůj příběh a tím, jak se k ní chováme také svoji budoucnost. V kuchyni i u stolů se přemýšlí o souvislostech a dopadech na zdraví, na ekosystém, na Zemi. Ochutnejte menu v nejlepších a nejzajímavějších restauracích v naší zemi, které v tomto duchu přemýšlí.

Více info a degustace za festivalové ceny pořídíte ZDE

Nejčtenější v kategorii Society

Nejčtenější v kategorii Gourmet

Aktuálně na českém webu

České tóny Dvořákovy Prahy 

       ·   10.09.2024
„To byl nářez!“, prohlásil na konci koncertu pán sedící vedle mě. Stejné nadšení sdílel zaplněný sál pražského Rudolfina, ve kterém bouřlivý standing ovation nebral konce. Letošní Dvořákova Praha nemohla začít lépe.

Ve vzduchu a na zemi

       ·   04.09.2024
„Lano je kotva,“ říká německá vzdušná akrobatka Vivian Friedrich, která žije v Barceloně. Na závěr Mezinárodního festivalu nového cirkusu Letní Letná uvedla představení Kristall Bohème. Tematizuje v něm svoje české kořeny.

Aktuálně na německém webu

Festhalten und Erden 

       ·   02.09.2024
„Das Seil ist ein Anker“, behauptet die deutsche, in Barcelona lebende Trapeze-Künstlerin Vivian Friedrich. Zum Schluss des Prager Akrobatik-Zirkuses Letní Letná führte sie das Stück Kristall Bohème auf. Darin thematisiert sie ihre böhmischen Wurzeln.