Přečtěte si

Současná gastroscéna očima Lukáše Hejlíka

Těm, kteří se zajímají o tuzemskou kulinární scénu nemá smysl představovat Lukáše Hejlíka, food blogera, herce, spisovatele a tvůrce populární Gastromapy. Jak vnímá současnou atmosféru na poli gastronomie a do jaké míry s ní zaštěrchal koronavirus?
Přečtěte si

Praha se probouzí z kulinárního kómatu

Svět se nezastavil, jede se dál, natož na poli gastronomickém. Ale k tomu, aby se kulinární kolovrátek pořádně roztočil, je potřeba v sobě znovu aktivovat hon za chuťovými p(r)ožitky. Praha se totiž začíná probouzet z kulinárního komatu, tak jí to urychleme! Co nás právě čeká?
Přečtěte si

Nejen o řízcích v chlebu a záchraně gastroscény s Taste of Prague

„Jsem životní optimista, který rád jí a cestuje a rád o tom píše a vypráví ostatním,“ říká o sobě Jan Valenta, který společně s manželkou Zuzkou založil Taste of Prague – nápaditý projekt, jehož původním smyslem bylo poodkrývat tuzemskou kulinární scénu zejména zahraničním návštěvníkům. Ale nejen jim. Zejména nyní!
Přečtěte si

Pavel Maurer: Už žádné kančí na dančím!

Kdo jiný by mohl říct víc k tomu, jaká je aktuální situace na tuzemské kulinární scéně, než vydavatel prvního a nejznámějšího gastronomického průvodce v Česku a zakladatel Prague Food Festivalu. Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s Pavlem Maurerem!
Přečtěte si

Nečekaně rychlý rozjezd pod rouškou absurdity

Od pondělí mohou být otevřené zahrádky. Že by se gastronomický svět začal navracet k normálu? Zdánlivě ano, avšak pod rouškou absurdity a strachu, protože pravidla jsou často nedotažená a informace od vlády nejasné. Přesto rozjezd na mnoha místech proběhl rychlostí blesku.
Přečtěte si

Vařte vývar a zprávy čtěte jednou denně

Máme pro vás exkluzivní rozhovor s chefem, který má co říct – s Honzou Punčochářem – majitelem vyhlášeného pražského podniku U Matěje a porotcem MasterChef. O čem jiném jsme se mohli bavit, než o aktuální situaci na kulinární scéně – smete ji koronavirová rána?
Přečtěte si

The Eatery si excelentně hraje

Na pražské kulinární scéně se objevilo jméno, které přes food lovers rozhodně neprojde bez povšimnutí. Podnik, ve kterém navíc můžete zažít smyslovou hru zbavenou předsudků a odcházet s jinými názory.
Přečtěte si

Co je ghost kitchen?

Zní to jako název hororového snímku z kulinárního prostředí, ale ve skutečnosti jde o takzvané chytré kuchyně ke krátkodobému pronájmu s jediným smyslem – navařit a rozvézt.
Přečtěte si

Začíná GRAND RESTAURANT FESTIVAL 2020

Sharing, no-waste, super food, ale také hmyz, kuchařky našich babiček, méně mouky a cukru, bylinky a koření z vlastní zahrádky. To vše je možné pokládat za trendy současného kulinárního světa, který bude pravděpodobně ještě více nabírat na obrátkách. A přesně v tomto duchu se nese další ročník Grand Restaurant Festivalu. Akce pro všechny milovníky kvalitního jídla a pití startuje již 15. ledna!
Přečtěte si

Gurmánský konec roku

Ať už Silvestr více či méně prožíváte, neměly by na vašem stole chybět dobroty, které vyladí poslední večer ve starém roce a přenesou vás společně s vinnými bublinami do roku nového.